Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

DHW: Σχέδιο εκλογικού νόμου για την Διασπορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

"Η Διασπορά επιζητεί την συμμετοχή της στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας, τώρα! Δείτε το κείμενο και παρακαλούμε να αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία". Με αυτά τα λόγια η αντιπροσωπεία του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW επέσδωσε το κείμενο του εκλογικού νόμου για τους απόδημους Ιταλούς που εφαρμόζεται ήδη από το 2001 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κατά την διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο. Παρόντες στην συνάντηση ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Αμανατίδης, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βερολίνο Θεόδωρος Δασκαρόλης και ο Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Χρήστος Ντοκομές. 

Μαζί με το παραπάνω κείμενο επιδώθηκε στον Πρόεδρο ενημερωτικό δελτίο γύρω από τις δραστηριότητες του Συνδέσμου. Συζητήθηκαν δε θέματα που άπτονται των γερμανοελληνικών επιχειρηματικών συνεργασιών, της ανάπτυξης των γερμανοελληνικών εμποροοικονομικών σχέσεων, της προώθησης των εξαιρετικών προϊόντων της ελληνικής γης στην Γερμανία και γενικά της συνεργασίας αρχών και διασποράς για την εμβάθυνση της ελληνογερμανικής φιλίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τον ρόλο της επιχειρηματικής διασποράς στην Γερμανία και ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο για την δραστηριοποίησή του στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της στήριξης που παρέχει στους νέους και στις νέες γενικά ώστε να ενταχθούν όσον το δυνατόν καλλίτερα στην αγορά εργασίας. Επίσης υπογράμμισε θετικά το φιλανθρωπικό έργο του Συνδέσμου. 

Η αντιπροσωπεία του DHW αποτελείτο από τους Ιωάννη Λάζο, Περιφερειακό Πρόεδρο του DHW σε Βερολίνο/Βρανδεμβούργο, Κίμωνα Σιαφαρήκα, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του DHW στο Βερολίνο, και τον Εμμανουήλ Αναπλιώτη, παλαίμαχο διακεκριμένο επιχειρηματία στην γερμανική πρωτεύουσα. 

Δελτίο τύπου DHW 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.