Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η Μέρκελ αντιστέκεται ακόμα...

Σχόλιο της Συντακτικής Επιτροπής

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στην Γερμανίδα καγκελάριο ότι αντιστέκεται – ακόμη - στην μεγάλη πίεση που δέχεται για αλλαγή στάσης στο προσφυγικό. Το πιο εύκολο για αυτήν και την κυβέρνησή της θα ήταν – εν όψη μάλιστα, της διεξαγωγής τριών εκλογών σε κρατίδια σε δυο βδομάδες – να κάνει τη δική της «κωλοτούμπα». Να ενδώσει στις κραυγές λαϊκισμού και την συνθηματολογία. Η επιμονή της τόσο σε μια ευρωπαϊκή λύση όσο σχετικά με τα αριθμητικά όρια πρέπει να της πιστωθεί.
Κόστος υπάρχει. Δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε αν θα είναι τόσο, ώστε να την οδηγήσει στην πολιτική πτώση. Το γεγονός όμως ότι δίνει το δικό της αγώνα εντός και εκτός Γερμανίας με γνώμονα μια ανθρωπιστική προσέγγιση την τιμάει.
Όποιοι θεωρούν με συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις, ότι υπάρχουν κάποιοι λόγοι για την στάση της Μέρκελ, υποτιμώντας την, δεν μας πείθουν.
Στη Γερμανίδα καγκελάριο μπορούμε να της καταμαρτυρήσουμε ότι καθυστέρησε να δει το 2010 το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας ως ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, επίσης ότι δεν βγήκε την στιγμή που έπρεπε, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2010 να αντιμετωπίσει πολιτικά τις επιθέσεις των αγορών στην χώρα μας.
Αυτό, όμως, δεν μπορεί να εμποδίσει να αναγνωρίσουμε τη στάση της στο προσφυγικό, ιδιαίτερα εμείς που στην χώρα μας για θέματα με λιγότερο κόστος είδαμε κωλοτούμπες για κωλοτούμπες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.