Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ένα Eλληνικό έργο στο Royal Court Theatre του Λονδίνου


«Τα πράγματα που παίρνεις μαζί», το έργο του Ανδρέα Φλουράκη  δίνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Royal Court Theatre στις 9/6, στο πλαίσιο του φεστιβάλ On the move και σε συνεργασία με την πλατφόρμα LIFT.
Το βρετανικό θέατρο γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια του, στη σκηνή του πρωτοανέβηκαν τα «Οργισμένα νιάτα» του Τζον Όσμπορν και το «Rocky Horror Show» του Ρίτσαρντ Ο ‘Μπράιαν, ενώ το 1957 ο Μίνως Βολανάκης ανέβασε τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη που ύστερα από 53 παραστάσεις, με μεγάλη επιτυχία,  η παραγωγή μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο θέατρο του West End. Το Royal Court, εστιάζοντας στην ανθρωπιστική κρίση, καλεί φέτος το καλοκαίρι συγγραφείς από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, το Λίβανο, τη Συρία και την Αγγλία να καταθέσουν σύγχρονα έργα. 
Όσο για τον Ανδρέα Φλουράκης που έργα του έχουν παρουσιαστεί και στο παρελθόν στο Royal Court, είναι η πρώτη φορά που το θέατρο αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την παραγωγή σε επίπεδο κανονικής παράστασης, σκηνοθετημένης από τον διακεκριμένο Ρίτσαρντ Τάιμαν.

«Τα Πράγματα που παίρνεις μαζί» είναι ένα πολυφωνικό έργο είναι το δεύτερο μέρος της «Τριλογίας Της Χώρας» με θέμα του, το νέο μεταναστευτικό. Ο τίτλος αναφέρεται στα πράγματα που παίρνουν οι πρόσφυγες μαζί τους για να ταξιδέψουν στη δυτική Ευρώπη.

ΠΗΓΗ www.royalcourttheatre.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.