Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

500.000 στη συναυλία των Rolling Stones στην Κούβα

 © Joe Raedle/Getty Images

© Alexandre Meneghini / Reuters
Ο χώρος της εκδήλωσης, Ciudat Deportiva, είχε χωρητικότητα 450.000 ανθρώπων. H μουσική ακουγότανε μέχρι και ένα χιλιόμετρα μακριά από τον συναυλιακό χώρο.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και σύμφωνα με την εφημερίδα DIE ZEIT την συναυλία στήριξε οικονομικά το Ίδρυμα Curacao με έδρα την Κούβα που δραστηριοποιείται σε θέματα πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεννόησης των λαών.

Reuters, in.gr
«Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα», δήλωσε ο 72χρονος Μικ Τζάγκερ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αβάνας την Πέμπτη.

Οι Rolling Stones σχηματίστηκαν το 1962 στο Λονδίνο, μόλις τρία χρόνια μετά την ανατροπή από τους αντάρτες του Φιντέλ Κάστρο της φιλοαμερικανικής κυβέρνησης της Κούβας.Ωστόσο η επαναστατική κυβέρνηση του Κάστρο θεώρησε συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Beatles ως επικίνδυνα ανατρεπτικά και απαγόρευσε την μουσική τους στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.Το πρώτο τραγούδι που έπαιξαν ήταν το «Jumpin' Jack Flash», το οποίο είχε ηχογραφηθεί για πρώτη Reutersφορά το 1968 όταν οι Κουβανοί θαυμαστές της ροκ αντήλλασσαν υπό συνθήκες μυστικότητας πειρατικούς δίσκους βινυλίου με τον κίνδυνο να σταλούν σε μπριγάδες αγροτικής εργασίας για να γιατρευτούν από την «ιδεολογική παρέκκλιση».

Πηγή: Die Zeit, in.gr,
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου