Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Μελίσα Φλέμινγκ, «Αυτό δεν είναι δίκαιο για την Ελλάδα»

 «Αυτό δεν είναι δίκαιο για την Ελλάδα. Δεν είναι ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να είναι πρόβλημα μόνο μιας χώρας εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης. Αυτό είναι ένα πρόβλημα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να το αντιμετωπίσει και να επιδείξει αλληλεγγύη προς όλους αυτούς που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος», τονίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Μελίσα Φλέμινγκ κ. Φλέμινγκ.
Η κ. Φλέμινγκ παραδέχεται για ακόμη μια φορά πως «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» με 60.000.000 εκτοπισμένους λόγω διενέξεων ή διώξεων να αναζητούν ασφαλές καταφύγιο, αλλά δυστυχώς, όπως λέει, «οι πόρτες κλείνουν και οι άνθρωποι δεν βρίσκουν πού να πάνε, όπως βλέπουμε τώρα με τόσο δραματικό τρόπο, στην Ελλάδα».
Η κ. Φλέμινγκ εκφράζει τον προβληματισμό και την αγωνία της για τους Αφγανούς που έχουν «εγκλωβιστεί» στην Ελλάδα και κατά μήκος της λεγόμενης «βαλκανικής οδού» εξαιτίας της αιφνίδιας, όπως τονίζει, απόφασης ορισμένων χωρών να δράσουν μονομερώς.
Στην ερώτηση, αν θα υπάρξει κάποτε τέλος σ' όλη αυτή την τραγωδία, αν κι εκφράζει την ελπίδα πως θα υπάρξει, παραδέχεται πως η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει εν μία νυκτί... «Θα μπορούσε να υπάρξει ένα τέλος, εάν οι δυνάμεις αυτού του πλανήτη μπορούσαν να σκεφτούν έναν τρόπο για να σταματήσει ο πόλεμος, που διώχνει τόσους ανθρώπους (από τις εστίες τους). Αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ ιδεαλιστικό. Ελπίζουμε όμως πως θα υπάρξει μια ανανεωμένη ειρηνευτική διαδικασία και ότι οι εχθροπραξίες θα σταματήσουν -όπως έχουμε εκεχειρία τώρα. Όλοι οι Σύροι που ξέρω το μόνο που θέλουν είναι να επιστρέψουν στα σπίτια τους», καταλήγει.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.