Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Σε συνέδριο θέλει να προχωρήσει η Ομοσπονδία Κοινοτήτων Γερμανίας

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) μετά από πολλά χρόνια αναβολών, αποφάσισε να προχωρήσει τον Μάιοι σε τακτικό συνέδριο.
 
Μάλιστα λόγω των οικονομικών δυσχερειών, το συνέδρια σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στην Κολωνία και όχι στην Φραγκφούρτη που παραδοσιακά διεξαγόταν τα προηγούμενα χρόνια.
 
Το σημερινό ΔΣ της Ομοσπονδίας έχει ξεπεράσει κατά πολύ την περίοδο της θητείας του. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν έχουν προκληθεί αντιδράσεις από το γεγονός αυτό δηλώνει την αδυναμία των Κοινοτήτων σε επίπεδο λειτουργίας.
 
Οι πληροφορίες μας λένε ότι η πλειοψηφία παροτρύνει για ενιαίο ψηφοδέλτιο με όσες παρατάξεις θα συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο.
 
Πάντως, ανεξάρτητα αν τελικά θα πραγματοποιηθεί τελικά το συνέδριο ή όχι, αυτό επείγει είναι  ο επί της ουσίας διάλογος για την κατάσταση και το μέλλον των Κοινοτήτων. Το συνέδριο, φυσικά, είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί γιατί πρέπει να τηρούνται οι διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό. Αν όμως, η διεξαγωγή του αποτελεί αυτοσκοπό, τότε θα έχουμε μεν ένα νομιμοποιημένο όργανο, αλλά η κατάσταση θα παραμείνει ίδια όσον αφορά την προοπτική των Ελληνικών Κοινοτήτων στην Γερμανία.
 
«Δ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.