Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Η Σιμόν Πέτερς επισκέφθηκε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά

Η Σιμόν Πέτερς του κόμματος των Πράσινων της Γερμανίας, επισκέφθηκε το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Αιτούντων Μετεγκατάστασης στα Διαβατά. Η Πέτερς, συναντήθηκε με τον προσωρινά υπεύθυνο του Κέντρου, Σάκη Παπαθεμελή και τον γενικό γραμματέα πληθυσμού και κοινωνικής συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Βασίλη Παπαδόπουλο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κέντρου, τον εφοδιασμό του και τον συντονισμό της συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας από τους δήμους. Η Πέτερς  συνομίλησε με πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και με τους εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων, γιατρών και του Ερυθρού Σταυρού.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ειδομένη είναι ντροπιαστική για την Ευρώπη. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα μόνη σ' αυτή την κρίση και δεν πρέπει να αφήνουμε τους πρόσφυγες να υποφέρουν στη λάσπη και στο κρύο» είπε και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη πρέπει να ανοίξει και πάλι τα σύνορά της και να παρέχει ασφαλείς και νόμιμες οδούς για τους πρόσφυγες που φεύγουν από περιοχές με πόλεμο και διώξεις. Πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι με τον ελληνικό λαό που δείχνει τόση συμπόνια προς τους πρόσφυγες. Τα κλειστά σύνορα δεν αποτελούν λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.