Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Το κίνημα Zeitgeist διοργανώνει την παγκόσμια «Ζ-Day» για πρώτη φορά στην Αθήνα

Το Κίνημα Zeitgeist ανακοινώνει την όγδοη “Ημέρα Zeitgeist” (Zeitgeist Day ή Z-Day), μια παγκόσμια καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τα θέματα που πραγματεύεται το κίνημα, δηλαδή τις ριζικές αιτίες των μεγαλύτερων κοινωνικών-οικονομικών προβλημάτων του πολιτισμού μας καθώς και τις λύσεις που παρέχει η επιστήμη και η τεχνολογία.  

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Δαναός στην Αθήνα (Λ. Κηφισίας 109, Πανόρμου), στις 26 Μαρτίου 2016. Οι ομιλίες θα ξεκινήσουν από τις 10:30 έως τις 17:00. Την Παρασκευή 25 Μαρτίου στις 19:00 θα υπάρχει κοινωνική εκδήλωση στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134), στην οποία μπορείτε να γνωρίσετε όλους τους ομιλητές και τα μέλη του κινήματος από όλον τον κόσμο. 


Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του ελληνικού τμήματος του κινήματος: www.tzm.gr.

Στο ημερήσιο συμπόσιο θα αναφερθούν κάποια από τα σημαντικότερα ζητήματα των καιρών μας με κύριους ομιλητές, τον ιδρυτή του κινήματος Peter Joseph, την ανεξάρτητη δημοσιογράφο Abby Martin, τον Γεώργιο Παπανικολάου του ιδρύματος P2P και άλλους. 

Με επίκεντρο τη μετάβαση σε μια κοινωνία μετά-σπανιότητας και δίνοντας σημασία στην κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη, τα θέματα της συζήτησης θα περιλαμβάνουν: τον ρόλο της τεχνολογίας και πώς πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά, τις νέες γνώσεις που προέρχονται από την επιστήμη της κοινωνικής υγείας, τα μεταβάτικα βήματα για μία σταθερότερη κοινωνία, όπως η εφαρμογή ενός Άνευ ´Ορων Βασικού Εισοδήματος, αλλά και τη δομική ανικανότητα του καπιταλιστικού συστήματος να αντιμετωπίσει τα τωρινά προβλήματα καθυστερώντας την πρόοδο της κοινωνίας. 

Σχετικά με το κίνημα:


To Κίνημα Zeitgeist είναι ένα εκπαιδευτικό κίνημα που ενημερώνει τον κόσμο για τα εγγενή προβλήματα του σημερινού κοινωνικοοικονομικού μοντέλου και για τις τεχνικές μας δυνατότητες να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα και να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες όλων. Προτείνει επομένως την εφαρμογή της επιστημονικής μεθόδου για την κοινωνική μέριμνα και τη μετάβαση σε μία Οικονομία Βασισμένη στους Φυσικούς Πόρους, ένα κοινωνικό μοντέλο μετασπανιότητας, στο οποίο όλοι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στους πόρους και τα αγαθά που χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.