Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Ρομποτάκι θα χορεύει το θεσσαλικό χορό της Καραγκούνας

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης ετοιμάζει στο επόμενο Φεστιβάλ Θεσσαλών, που θα διοργανωθεί στο Μπίλεφελντ την 1η Οκτωβρίου 2016, μια έκπληξη που θα συνδυάσει παράδοση με τεχνολογία!
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο δελτίο τύπου της, μια ομάδα παιδιών της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης, με επικεφαλής την Υπεύθυνη Νεολαίας Έφη Αντωνίου - που διατελεί παράλληλα και Πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Κολωνίας - κατασκεύασαν μια καραγκούνα ρομποτάκι με έντονα αρώματα και ευωδιές της θεσσαλικής γης και υπό τους νοσταλγικούς ήχους του κλαρίνου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης Διαμαντή Γκίκα, το ρομποτάκι θα έχει τη δυνατότητα να χορεύει το θεσσαλικό χορό της Καραγκούνας, μόλις ακούει τον ήχο του κλαρίνου, και να εκτελεί τις φιγούρες που του έχουν προγραμματίσει.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπογραμμίζει όμως ότι μια αυτόματη μηχανή μπορεί να υπερβεί ακόμη και τον πιο έξυπνο άνθρωπο, αλλά δε θα μπορέσει ποτέ να αγαπήσει, έτσι όπως αγαπάει ένας άνθρωπος. Ούτε φυσικά να αγγίξει μια ανθρώπινη ψυχή!

Ο Αϊνστάιν είχε βέβαια πει ότι «Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση»!

Πηγή: Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου