Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Έκκληση Δήμου Νυρεμβέργης για βοήθεια στους πρόσφυγες της Καβάλας

Η Καβάλα, αδερφή πόλη της Νυρεμβέργης, δεν έχει πληγεί μόνο από την οικονομική κρίση και τις κοινωνικές συνέπειές της, αλλά πρέπει να φροντίσει και μεγάλο αριθμό προσφύγων, οι οποίοι καταφθάνουν εκεί με πλοία από τη Λέσβο. Μέχρι τώρα ο Δήμος Καβάλας κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για την ικανοποιητική τροφοδοσία των προσφύγων και η αλληλεγγύη του πληθυσμού της Καβάλας ήταν επίσης πολύ μεγάλη. Εν τω μεταξύ όμως γίνεται φανερό ότι ούτε ο Δήμος ούτε οι πολίτες της Καβάλας είναι σε θέση να εγγυηθούν τη μακροπρόθεσμη τροφοδοσία των προσφύγων.  Ο Δήμος έχει ήδη φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων του.


Έκκληση για παροχή χρηματικής βοήθειας
για τους πρόσφυγες της Καβάλας

Ο Δήμαρχος Νυρεμβέργης, Δρ. Ulrich Maly, κάνει έκκληση στους πολίτες της Νυρεμβέργης να συνδράμουν στην εξασφάλιση της τροφοδοσίας των προσφύγων της Καβάλας με μια χρηματική δωρεά στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:


Sparkasse Nürnberg
IBAN: DE50 7605 0101 0001 0109 41
Verwendungszweck: 1606KavalaFlüchtlingshilfe



Περαιτέρω δράσεις
στα πλαίσια της παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες της Καβάλας

Το Σάββατο 9 Απρολίου 2016, το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Νυρεμβέργης, η  δημοτική σύμβουλος, Αλίκη Αλέσικ, η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και ο Σύλλογος προώθησης της αδερφοποίησης Καβάλα – Νυρεμβέργη, «Φίλος», στα πλαίσια μιας κοινής εκδήλωσης στην Lorenzplatz στοχεύουν να πληροφορήσουν τους πολίτες της Νυρεμβέργης για το θέμα των προσφύγων στην Καβάλα και να συλλέξουν χρηματική βοήθεια για τους πρόσφυγες.

Επίσης, οι πολίτες της Νυρεμβέργης θα ενημερωθούν για το θέμα αυτό στα πλαίσια της πολύ σημαντικής εκδήλωσης για την Ορθοδοξία, την οποία οργανώνουν ο Σύλλογος „Εύξεινος Πόντος“, η  Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Νυρεμβέργης και η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης το Σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής, 14 – 16 Μαΐου στην Jakobsplatz.

Οι δράσεις για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες της Καβάλας θα κορυφωθούν με την οργάνωση φιλανθρωπικής συναυλίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νυρεμβέργης και Έλληνες σολίστες, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, στην Αίθουσα Συναυλιών της Kongresshalle και/ ή στο Serenadenhof στο Dutzendteich.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Amt für Internationale Beziehungen der Stadt Nürnberg, Internationales Haus Nürnberg, Hans-Sachs-Platz 2, 90403 Nürnberg, Tel.: 0911 / 231-5040, Fax: 231-5052, Website: http://www.international.nuernberg.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.