Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Νομικός Συμβουλος Γ. Βλαχόπουλος για σχολείο στο Μόναχο: "σύγχυση χωρίς λόγο"

Ο νομικός σύμβουλος της Πολιτείας για το θέμα της ανέγερσης σχολικού διαδκατηρίου στο Μόναχο, δικηγόρος Γιώργος Βλαχόπουλος έστειλε στο "Δορυφόρο" την παρακάτω δήλωση σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις και συζητήσεις γύρω από το θέμα:

"Οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από την εξέλιξη της ανέγερσης του σχολικού συγκροτήματος είναι
πρόωρη και δημιουργεί σύγχυση χωρίς λόγο. Όπως διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Παιδείας τον Αρχιδήμαρχο Μονάχου κ. Reiter, η βούληση της ελλ. Πολιτείας στην ολοκλήρωση του Σχολείου είναι δεδομένη. Μάλιστα ο Υφ.Παιδειας κ. Πελεγρίνης έχει αγκαλιάσει το θέμα με μοναδικό προσωπικό ενδιαφέρον και έχει συμβάλλει στο να ξεπεραστούν πολλά  γραφειοκρατικά κωλύματα. Με δική του παρέμβαση προχώρησε η κατάθεση του φακέλλου για συγχρηματοδότηση στην Κυβ. Άνω Βαυαρίας, η οποία και θα στηρίξει τις εργασίες "baubegleitend", δηλ.  παράλληλα με τις εργασίες, ενώ εξασφάλισε την εκταμίευση 5 εκ.€ προς την ΚτΥπ ΑΕ για την αγορά πρώτων υλών με ειδική τροπολογία που εισηγήθηκε στην Βουλή. Μάλιστα σε μια κίνηση καλής θελησεως και ιδιαίτερης εκτίμησης των ελληνοβαυαρικών εκπαιδευτικών σχέσεων ο κ. Πελεγρίνης κάλεσε τον ομόλογό του Υπ. Παιδείας κ. Spaenle στην Αθήνα, όπου και θα τον τιμήσει ως επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνων.
Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ συνεχίζει με εντατικοποίηση των εργασιών την ολοκλήρωση του β΄ και γ΄ορόφου του συγκροτήματος.
ΓΒ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.