Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Βιέννης

Γ. Καμίνης: «Έτοιμοι να αντλήσουμε διδάγματα από τη Βιέννη για ζητήματα βιώσιμης κινητικότητας και ανάπτυξης» - υπογραφή Μνημονίου Συνεργασία

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των πόλεων της Αθήνας και της Βιέννης υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος της αυστριακής πρωτεύουσας κυρία Μαρία Βασιλάκου.

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Βιέννης αφορά τα ζητήματα βιώσιμης κινητικότητας και ανάπτυξης, καθώς και παρεμβάσεις που ευνοούν τη βιώσιμη ανάπτυξη στην πόλη, με αιχμή τη διαχείριση του πρασίνου αλλά και του τουριστικού ρεύματος, καθώς και οι δύο πόλεις υποδέχονται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και υπάρχουν πολλά κοινά σημεία ενδιαφέροντος.
«Πρέπει να θέλεις, να ξέρεις και να μπορείς να αντλείς διδάγματα από τους άλλους, έχουμε πολλά να μάθουμε από την Βιέννη, που είναι ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες πόλεις παγκοσμίως σε θέματα ποιότητας ζωής», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι διαρκής στόχος είναι μία πόλη φιλική στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Η αντιδήμαρχος Βιέννης κυρία Μαρία Βασιλάκου δήλωσε ότι από την συνεργασία αυτή μπορούν και οι δύο πόλεις να αποκτήσουν κοινές εμπειρίες και να μάθουν η μία από την άλλη, ενώ επεσήμανε ότι γνωρίζει την Αθήνα, αφού είναι γενέτειρά της».
Την κυρία Βασιλάκου, στη συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, συνόδευε η πρέσβης της Αυστρίας κυρία Andrea Ikic - Bohm, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Ηλίας Βλαχάκης, δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος για θέματα Βιώσιμης Κινητικότητας και Ιστορικού Κέντρου της πόλης, η κυρία Λενιώ Μυριβήλη, δημοτική σύμβουλος και εντεταλμένη για ζητήματα Αστικής Ανθεκτικότητας, καθώς και η διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου Αθηναίων, κυρία Μαρία Λογοθέτη.

Πηγή: Δελτίο τύπου Δήμου Αθηναίων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου