Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Γερμανία: Αύξηση ατυχημάτων στο δρόμο προς την εργασία

Το μηνίαιο περιοδικό του συνδικάτου μετάλλου IGM - "Metallzeitung" δημοσίευσε στοιχεία σχετικά με τα ατυχήματα που συμβαίνουν στο δρόμο από το σπίτι προς τον εργασιακό χώρο ή σε υπηρεσιακές μετακινήσεις. Συγκεκριμένα το 2015 τα ατυχήματα αυξήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 2,2% φθάνοντας τις 178.000. Ο αριθμός των θανατηφόρων ατυχημάτων μειώθηκε κατά 26 φθάνοντας τους 348 εργαζόμενους.
Επίσης, συνεχίζεται η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που χρειάζεται πάνω από μια ώρα για το χώρο της εργασίας του. 
Συγκριτικά πάντως με παλιότερες δεκαετίες ο αριθμός των ατυχημάτων στον εργασικαό χώρο έχει μειωθεί σημαντικά Συγκεκριμένα ενώ το 1956 είχαν καταγραφεί 2,5 εκ εργατικά ατυχήματα το 2015 ήταν "μόνο" 865.500. Πριν 50 χρόνια είχαμε 10 ατυχήματα ανά 100 εργαζόμενους το 2015 είναι λιγότερα από 2,4. 

Με αφορμή την παραπάνω στατιστική ο "Δορυφόρος" αναζήτησε την απάντηση στο ερώτημα:
Έχει σημασία αν το ατύχημα γίνει στη διαδρομή προς το χώρο της εργασίας ή αν είναι με προορισμό π.χ. τη διασκέδαση.
Σε μικρά ατυχήματα δεν έχει καμία σημασία. Σε μεγαλύτερα όμως ατυχήματα με χρόνιες επιπτώσεις αποκτάει σημασία αν θα αναλάβει το άτομο που είχε το ατύχημα η προσωπική ασφάλεια (AOK, Barmer, DAK, Techniker κλπ) ή η ασφάλιση του εργοστασίου (Berufsgenossenschaft). Στην δεύτερη περίπτωση οι απολαβές σε περίπτωση μερικής ή ολικής αδυναμίας απασχόλησης είναι πολύ μεγαλύτερες όπως και οι προσφορά στην θεραπεία.

IGM - "Metallzeitung"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.