Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

SZ: Το "πνεύμα" της Ελλάδας στο EURO της Γαλλίας

«Packing» είναι ο νέος όρος που χρησιμοποιείται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνών που γίνεται αυτό το μήνα στη Γαλλία.

Σημαίνει τη στατιστική ανάλυση που καταγράφει πόσες φορές και πόσους αντιπάλους περνάει ένας παίκτης με πάσες, τρίπλες, ψηλές πάσες κλπ. Πόσους αντίπαλους παίκτες «περνάς και αφήνεις πίσω» με συγκεκριμένη ενέργεια.


Με αφορμή τη στατιστική αυτή δημοσιεύτηκε σήμερα στην Süddeutsche Zeitung άρθρο γνώμης του Sebastian Fischer στο οποίο η εθνική μας ομάδα έχει την τιμητική της.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι εάν το 2004 υπήρχε η συγκεκριμένη στατιστική ανάλυση, οι Δέλλας και Καψής θα είχαν σπάσει όλα τα ρεκόρ . Ο αρθρογράφος θεωρεί ότι η φετινή διοργάνωση έχει τα χαρακτηριστικά του 2004, κυρίως ως προς τις μικρότερες ομάδες αουτσάιντερ. Μάλιστα, αυτός είναι και ο λόγος που μπορούν να κρατηθούν στον ανταγωνισμό, λόγω της "Griechen.Taktik 2.0" (ελληνική τακτική 2.0.).

 Αυτός, πάντα κατά τον δημοσιογράφο, είναι και ο λόγος των αποτελεσμάτων με λίγα τέρματα όπως επίσης, ότι μεγάλους αριθμούς στην κατηγορία Packing σημειώνουν κυρίως οι αμυντικοί. Αναφέρει ως παράδειγμα τον Ιταλό αμυντικό Bonucci, ο οποίος με μια πάσα «πέρασε» 10 αντίπαλους Βέλγους.
 Αυτό το στυλ ποδοσφαίρου δεν δείχνει να ενοχλεί τους φιλάθλους οι οποίοι βρίσκονται μπρός τις τηλεοράσεις. Το πνεύμα της αθλητικής Ελλάδας είναι στην Γαλλία ολοκληρώνει ο Sebastian Fischer.

http://www.sueddeutsche.de/sport/fussball-em-schon-die-alten-griechen-konnten-packing-1.3035429

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.