Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Αφιέρωμα της SZ στον Αττικό αμπελώνα


Με αναφορές στην αρχαία ελληνική γλώσσα για την προέλευση της λέξης κρασί και το θεό Διόνυσο ξεκινάει την αφήγησή της η δημοσιογράφος Christiane Schlötzer στο άρθρο της στην Süddeutsche Zeitung για το παρελθόν και το παρόν της παραγωγής κρασιού στην Αττική.

Με οδηγό τους Δρόμους κρασιού Αθήνας – Wines of Athens, μιας πρωτοβουλίας οινοπαραγωγών της Αττικής, η Schlötzer περιηγήθηκε σε οινοποιεία του Αττικού αμπελώνα και στους ευρύτερους αρχαιολογικούς χώρους και συνομίλησε με τη νέα γενιά οινοπαραγωγών για τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, τις ελληνικές ποικιλίες με τις οποίες εμπλουτίζεται ο αττικός αμπελώνας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Όπως η ίδια σημειώνει στο άρθρο της «ο άνεμος που έρχεται από τη θάλασσα, το έδαφος με άμμο, ασβέστη και άργιλο και οι 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν το χαρακτήρα του σταφυλιού».

Η
Schlötzer είχε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσει ελληνικές ετικέτες και κρασιά υψηλής ποιότητας, καθώς επισκέφθηκε μερικά από τα καλύτερα wine bars της Αθήνας. Με το πρόσωπο της πόλης συνεχώς να ανανεώνεται, διατηρώντας, ωστόσο, την πλούσια ιστορία του, και με τα wine bars να γνωρίζουν ιδιαίτερη απήχηση σε Έλληνες και ξένες επισκέπτες τα τελευταία χρόνια, η Αθήνα καθίσταται ένας ιδανικός city break προορισμός για τους λάτρεις του κρασιού.


H δημοσιογράφος της Suddeutsche Zeitung, μίας από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία γερμανικές εφημερίδες, επισκέφθηκε την Αθήνα στο πλαίσιο ταξιδιού που διοργάνωσε και υλοποίησε η Marketing Greece.

Πηγή: SETE, SZ, Neewsfeed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου