Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

To κίνημα "παραιτηθείτε" αντιγράφει τους «αγανακτισμένους»

Το 2011 ξεκίνησε η συγκέντρωση και εγκατάσταση πολιτών που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα του πρώτου μνημονόυ στην πλατεία Συντάγματος. που ονομάστηκαν «αγανακτισμένοι».
Πολύ γρήγορα όμως φάνηκε ότι υπήρχε μια μεγάλη αντίφαση. Διότι συγκεντρώθηκαν από χρυσαυγίτες μέχρι υποστηρικτές της άκρας αριστεράς. Ο στόχος μπορεί να φαινόταν αλλά δεν ήταν κοινός.

Άλλοι το είδαν ως ευκαιρία να πέσει η Κυβέρνηση, άλλοι να διαμαρτυρηθούν στα οικονομικά μέτρα και τις περικοπές, άλλοι να κερδίσουν συμπάθειες και επιρροές τα κόμματά τους, άλλοι να εκμεταλλευτούν την λαϊκή δυσαρέσκεια κλπ.
Με τις πρώτες ζέστες το κίνημα των «αγανακτισμένων» πήγε στις παραλίες και το ραντεβού για τον Σεπτέμβριο όπως ήταν λογικό απέτυχε.

Φέτος, ζούμε μια νέα έκδοση. Το κίνημα «παραιτηθείτε».
Πάλι λείπει ο κοινός στόχος.
Να παραιτηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για ποιο λόγο;
Για να σχιστούν τα μνημόνια από τους επόμενους ή για  να εφαρμοστούν αποτελεσματικά οι μεταρρυθμίσεις;
Να πέσει η κυβέρνηση για να έρθουν οι "αντιμνημονιακοί" Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, ΚΚΕ ή να έρθει ο Μητσοτάκης. Να πέσει η κυβέρνηση για να γίνει οικουμενική ή απλά μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας ;
Όσοι βρεθούν στην πρώτη συγκέντρωση των «παραιτηθείτε» δεν θα δίνουν τις ίδιες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.
Συνεπώς, αν απλά οι διοργανωτές θέσουν ως μοναδικό κοινό στόχο να παραιτηθεί η κυβέρνηση θα καταλήξουν όπως και οι αγανακτισμένοι. Μια συγκέντρωση που απλά θα χρησιμοποιήσουν «ακραίοι» για να παίξουν το δικό τους παιχνίδι.

Της συντακτικής επιτροπής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.