Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κόρινθο. «Μη μας στερήσετε το σπίτι που μεγαλώνουμε»

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου, το Σπίτι του «Χαμόγελου» στην Αρχαία Κόρινθο πλημμύρισε με κόσμο, o οποίος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Οργανισμού ήρθε να ενημερωθεί, να διαμαρτυρηθεί και να συμπαρασταθεί στα 40 παιδιά και τους 30 εργαζόμενους που κινδυνεύουν, αναίτια και βίαια να απομακρυνθούν από το Σπίτι τους.

Στόχος της Συνάντησης ήταν να ενημερωθεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας για  τη δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει από το 2006 με τους ενάγοντες να ζητούν την παύση λειτουργίας του Σπιτιού και την εκδίωξη των παιδιών και των εργαζομένων.
Με την παρουσία τους τίμησαν τον Οργανισμό νυν και τέως Υπουργοί και Βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μέλη τοπικών Συλλόγων και Σωματείων, Επιχειρηματίες, τέως Δικαστικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, χορηγοί και υποστηρικτές, εθελοντές, που ένωσαν τις δυνάμεις τους και εξέφρασαν τη στήριξη, την αγάπη και την περηφάνια που νιώθουν για το έργο που επιτελείται στο Σπίτι εδώ και 14 χρόνια, στο οποίο έχουν συνολικά μεγαλώσει 121 παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας.
Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, έχοντας δίπλα του τα παιδιά, δήλωσε:
«Είμαι περήφανος για τα παιδιά που βρίσκονται δίπλα μου και αυτή τη στιγμή η αγάπη τους μου δίνει δύναμη! Είναι παιδιά, που απομακρύνθηκαν από τo βιολογικό κακοποιητικό περιβάλλον τους και σήμερα για 2η φορά νιώθουν να απειλείται η οικογένειά τους. Τα παιδιά όμως, όπως όλοι βλέπουμε, είναι μαχητές και μας δίνουν μαθήματα ζωής με τη θετική τους στάση! Η δικαστική διαμάχη είναι σε εξέλιξη, τα επόμενα βήματα σχεδιάζονται από τους νομικούς και περιμένουμε την δικαιοσύνη να αποφανθεί. Δεν θα σταθώ στο νομικό σκέλος γιατί δεν είμαι νομικός, στέκομαι  όμως στο ηθικό, στην ουσία: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί το Σπίτι, να μείνουν στο δρόμο τα παιδιά και οι εργαζόμενοι! Θα παλέψουμε όλοι μαζί και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε όλους εσάς δίπλα μας! Σας ευχαριστώ για όλα όσα έχετε απλόχερα προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στα παιδιά μας –που αποκαλείται παιδιά σας- στο Σπίτι, στους εργαζόμενους!»
Στα όσα είπαν τα παιδιά και ο κ. Γιαννόπουλος τοποθετήθηκαν οι παρευρισκόμενοι, που πέρα από τις σημαντικές και ουσιαστικές δηλώσεις συμπαράστασης, τόνισαν το πόσο περήφανοι είναι που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δραστηριοποιείται στην περιοχή αλλά κυρίως πόσο περήφανοι είναι για τα υπέροχα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στο Σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου.
Ωστόσο όλοι τόνισαν πως πέρα από την ηθική συμπαράσταση πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την οριστική επίλυση του προβλήματος και δεσμεύτηκαν -ο κάθε ένας από την πλευρά του- να συμβάλλουν σε αυτό. Η πρόταση που όλοι προέκριναν ήταν να ξεκινήσει ένας διάλογος με τους ενάγοντες και να επιδιωχθεί η αγορά του οικήματος. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε η πραγματοποίηση πανελλαδικής εκστρατείας με στόχο την εξεύρεση του απαραίτητου χρηματικού ποσού.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή Ψηφίσματος από όλους τους παρευρισκόμενους.
Λίγα λόγια για τη δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002 λειτουργεί το Σπίτι για παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας στην Αρχαία Κόρινθο, σε οίκημα που παραχωρήθηκε για αόριστο χρόνο στον Οργανισμό από την ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κιβωτός των Παιδιών» καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που την εκπροσωπούσαν (η οικογένεια Κρατζ και ο Φίλιπ Λάρσεν).
Εξ αρχής και μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει τηρήσει στο ακέραιο τους όρους όπως περιγράφονταν στη Σύμβαση χρησιδανείου αορίστου χρόνου.
Ωστόσο το 2006 η ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κιβωτός των Παιδιών» επικαλούμενη εργασίες που έχουν γίνει στο οίκημα για τις οποίες αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προγενέστερα ενημερωθεί και οι οποίες ήταν απαραίτητο να γίνουν προς όφελος των παιδιών και των εργαζομένων καθώς και της συντήρησης του οικήματος και του περιβάλλοντος χώρου (τοποθέτηση ψυγειοκαταψύκτη, κατασκευή μανδρότοιχου κ.α.) με αγωγή της ζήτησε την απομάκρυνση του Οργανισμού άρα και των παιδιών που μεγάλωναν σε αυτό καθώς και των εργαζομένων.
Το 2010 το οίκημα μεταβιβάστηκε στη σουηδική μη κερδοσκοπική εταιρεία International Children’s Ark Foundation με έδρα τη Σουηδία, εκπροσωπούμενη ωστόσο από τα ίδια φυσικά πρόσωπα (την οικογένεια Κρατζ και τον Φίλιπ Λάρσεν) και με ακριβώς τους ίδιους σκοπούς με την ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία! Σε συνέχεια αυτού η σουηδική εταιρεία χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα και καταχρηστικά άσκησε αγωγή στον Οργανισμό, ζητώντας το ακίνητο.
Η αγωγή εκδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Κορίνθου, το οποίο έκρινε την καταγγελία που έλαβε ο Οργανισμός, ως καταχρηστική και έτσι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέμεινε στην Αρχαία Κόρινθο.
Ακολούθησε έφεση στην παραπάνω απόφαση και σήμερα βίαια και αναίτια «πετάνε» στο δρόμο τα 40 παιδιά και τους 30 εργαζόμενους στο Σπίτι του «Χαμόγελου» στην Αρχαία Κόρινθο.
Η απόφαση του Εφετείου στάθηκε στο γεγονός ότι το ακίνητο έχει πλέον μεταβιβαστεί στη σουηδική μη κερδοσκοπική εταιρεία International Children’s Ark Foundation με έδρα τη Σουηδία και δεν ανήκει πλέον στην ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κιβωτός των Παιδιών» με την οποία είχε συνάψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τη Σύμβαση Χρησιδανείου το 2002.
Για μία ακόμα φορά τονίζεται ότι οι δύο εταιρείες εκπροσωπούνται από τα ίδια φυσικά πρόσωπα (την οικογένεια Κρατζ και τον Φίλιπ Λάρσεν) και επιτελούν ακριβώς τους ίδιους σκοπούς, κάτι που δεν έλαβε υπόψη του το Εφετείου. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα δικαστικά έξοδα που ανέρχονται στα 23.000€ επιδικάστηκαν στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

Ευχαριστούμε θερμά:
Την Hellas-Sat για την δορυφορική σύνδεση
Τον κον Θύμιο Κάπο για την μετάδοση ήχου και εικόνας στα ΜΜΕ
Τον κον Τσέτση Τσάνκοβ για την οπτικοακουστική κάλυψη
Τον κον Βασίλη Πανόπουλο για την οπτικοακουστική κάλυψη
Την Paper Graph-γραφικές τέχνες για τις εκτυπώσεις
Το Κτελ Κορινθίας για την κάλυψη των μεταφορών
Τον κον Παντελή Πετρόπουλο-club Αιθρία για τις καρέκλες
Τους Δειπνοσοφιστές για τις τέντες και τις καρέκλες
Την Ζήρεια Βραχατίου για την παροχή εμφιαλωμένων νερών
Την Ανθοτεχνική για τη διακόσμηση του χώρου
Την κα Κατσινέλη Τασία για τη διακόσμηση του χώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.