Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Γερμανία: 1,3 εκ θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί από μετανάστες

Από έρευνα της Prognos AG κατ εντολή της Bertelsmann-Stiftung προκύπτει ότι 1,3 εκ. θέσεις εργασίας στην Γερμανία έχουν δημιουργηθεί από πολίτες με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Περισσότερες από 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες στην Γερμανία έχουν μετναστευτική "ρίζα".

Αν μάλιστα συνυπολογιστούν σ αυτές  και της ατομικές επιχειρήσεις ή τις επιχειρήσεις με έναν μόνο υπάλληλο τότε ο αριθμός των θέσεων εργασίας υπολογίζεται σε πάνω από 2 εκ θέσεις εργασίας.

Στην ανάλυση της έρευνας από τον Jan Schmidbauer στην Süddeutsche Zeitung αναφέρεται ότι πριν 10 χρόνια οι θέσεις εργασίας ήταν 947 000.

Πάντως επίσης από την έρευνα προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις με μεταναστευτικό υπόβαθρο κερδίζουν περίπου 30%  λιγότερο από όσο οι "γερμανικές" επιχειρήσεις.

Ακόμη, σε αντίθεση με παλίότερα χρόνια οι εργαζόμενοι μετανάστες ξεπερνώντας τα κλισέ περί Dönerbuden και περιπτεράδων εργάζονται σε αναβαθμισμένες θέσεις εργασίας.

Το συμπέρασμα της έρευνας καταλήγει στη σημασία της εκπαίδευσης καθώς εκτιμάει ότι όσο υψηλότερο είναι το εκπαιδευτικό επίπεδο των πολιτών με μεταναστευτικό υπόβαθρο τόσο μεγαλύτερος ο αριθμός των επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών.

"Και αυτό δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, αυξάνει την ανάπτυξη και ενισχύει την ευημερία στη χώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.