Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Συνέντευξη στην "φωνή της Ελλάδας" παρεχώρησε ο νομικός σύμβουλος για την υπόθεση του σχολικού διδακτηρίου Γ-Βλαχόπουλος.


Συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ "φωνή της Ελλάδας" παρεχώρησε ο νομικός σύμβουλος της ελληνικής Πολιτείας για την υπόθεση του σχολικού διδακτηρίου Γιώργος Βλαχόπουλος.

Με αφορμή δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου που αφορούν στο Ελληνικό Σχολείο Μονάχου και κάνουν λόγο για διακοπή των διαδικασιών ανέγερσής του και επιστροφή του οικοπέδου στο γερμανικό Δημόσιο, ο κ. Γιώργος Βλαχόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου, Επιτετραμένος για το Ελληνικό Σχολείο Μονάχου, μιλώντας σήμερα στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο και τον Θοδωρή Ψαλιδόπουλο,
εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι το σχολείο θα έχει τεθεί σε λειτουργία το αργότερο μέχρι το 2018. Όπως ανέφερε ο κ. Βλαχόπουλος, το ελληνικό υπουργείο Παιδείας και ιδιαίτερα ο υφυπουργός κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς του γερμανικού κράτους και του δήμου Μονάχου, ενώ το θέμα βρίσκεται ψηλά και στην ατζέντα των ελληνογερμανικών σχέσεων. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η τελική απόφαση που θα τακτοποιεί το ζήτημα αναμένεται να ληφθεί στις 24 Οκτωβρίου σε σχετική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μονάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.