Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Ελλάδα: Πως θα γίνει συμψηφισμός ΕΝΦΙΑ - επιστροφής φόρου

Μετά την αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ ξεκινά και η διαδικασία συμψηφισμού του φόρου με τυχόν επιστροφές φόρου εισοδήματος.

Με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο συμψηφισμός θα πρέπει να γίνεται χωρίς την υποβολή αίτησης από τον φορολογούμενο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η υποβολή αίτησης μπορεί να επισπεύσει τις διαδικασίες του συμψηφισμού με αποτέλεσμα την ταχύτερη επιστροφή του φόρου εισοδήματος που θα απομείνει.  Ακόμη αν ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει αίτηση συμψηφισμού στην εφορία του,
ενδέχεται εντός Σεπτέμβρη να μην έχει λάβει την επιστροφή του φόρου, αλλά να πρέπει να πληρώσει κανονικά την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ με προσαύξηση σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής.
Αν μετά τις διαδικασίες συμψηφισμού απομένει να καταβληθεί ΕΝΦΙΑ τότε το ποσό αυτό εξοφλείται σε πέντε μηνιαίες δόσεις όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΝΦΙΑ εξοφλείται σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.