Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Eυχαριστήρια επιστολή της ΟΣΕΠΕ προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ποντίων Ευρώπης έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αφορμή τις δηλώσεις του για την γενοκτονία στην Παναγία Σουμελά.

Η επιστολή:

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Με αφορμή τις δηλώσεις σας κατά τον εορτασμό της  Κοιμήσεως της Παναγίας στην Ιερά Μονή Παναγία  Σουμελά στο όρος Βέρμιο και την ακόλουθη αναίτια επίθεση από το επίσημο τουρκικό κράτος
μέσω του  Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, θα θέλαμε εκ  μέρους της ΟΣΕΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων  Ποντίων Ευρώπης) καθώς και των 47 μελών-σωματείων  που την απαρτίζουν, να σας ευχαριστήσουμε θερμά για  την αμέριστη υποστήριξή σας στο θέμα της αναγνώρισης  της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.  

Η συμπαράστασή σας στον αγώνα μας όλα αυτά τα χρόνια για την αναγνώριση και παραδοχή από το τουρκικό κράτος των εγκλημάτων που συντελέστηκαν σε βάρος του ποντιακού ελληνισμού και μάλιστα με την ιδιότητά σας ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας μας δίνει  κουράγιο να συνεχίσουμε πιο δυναμικά το έργο μας.  

 Παράλληλα σας ενημερώνουμε πως η Ομοσπονδία μας έχει προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκική πρεσβεία στην Γερμανία για την απαράδεκτη επίθεση στο πρόσωπο σας

 Με εκτίμηση     
 Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας                    
       
Αναστάσιος Οσιπίδης                                             Χρήστος Πεχλιβανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.