Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Δωρεάν εισιτήριο τρένου για ταξίδια στην Ευρώπη σε νέους στα 18α γενέθλιά τους ;

Οι Vincent Herr και Martin Speer είχαν πριν ένα χρόνο την ιδέα. Την τελευταία βδομάδα την έθεσε στη δημοσιότητα μέσω του ευρωκοινοβουλίου και ο Μάνφρετ Βέμπερ (επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος).

Η ιδέα αφορά ένα δώρο σε κάθε νέα και νέο στην Ευρώπη όταν συμπληρώνει το 18ο έτος ηλικίας. Δηλαδή το σημερινό «interail» που κοστίζει μεταξύ 200 έως 480 €
και ισχύει όλες τις χώρες της Ευρώπης συν την Τουρκία.

Στόχος με την ιδέα αυτή είναι οι νέες και οι νέοι να γνωρίζουν χώρες της Ευρώπης, να γνωρίσουν δηλαδή το «σπίτι τους» που δεν το έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Βέβαια μπορεί η ιδέα να βρήκε αμέσως υποστηρικτές (τουλάχιστον στην Γερμανία) αλλά το κόστος για το ταμείο της Ένωσης θα ανέλθει σε δισ ευρώ. Συγκεκριμένα ετησίως τα 18ους γενέθλια γιορτάζουν περίπου 5,4 εκ νέοι. Σύμφωνα με διάφορα ΜΜΕ οι μισοί να δεχτούν την πρόταση το κόστος θα ανέλθει σε 1 μέχρι 1,5 δις ευρώ.

Πάντως όπως και να έχει η τύχη της συγκεκριμένης πρότασης έστω η μείωση του συγκεκριμένου εισιτηρίου θα παρέμενε ένα καλό βήμα.

Αν και δεν θα ήταν δύσκολο μεγάλες επιχειρήσεις στην Ευρώπη να δημιουργήσουν ένα ταμείο που θα κάλυπτε την συγκεκριμένη ιδέα.

"Δορυφόρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.