Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ελλ. Σχολεία Νυρεμβέργης: Συμβολική αποχή στις 22.09 - Όλη η απόφαση Γονέων

Η Γενική Συνέλευση των Συμβουλίων Γονέων και Κηδεμόνων των Ελληνικών Σχολείων Νυρεμβέργης, συνεδρίασε σήμερα στις 18.09.2016, με αφορμή την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία περιέρχονται τα ελληνικά σχολεία Νυρεμβέργης, μετά από την απαξιωτική στάση του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας στα επανειλημμένα αιτήματα της ομογένειας, για διαβούλευση και συνεργασία στο θέμα των στελεχώσεων των σχολείων.


Επιβεβαιώνοντας την αγωνία για το μέλλον των σχολείων και τη διαπίστωσή της, πως το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, ενεργεί εναντίον του συμφέροντος των μαθητών και χωρίς την ελάχιστη συγκατάθεση των γονεϊκών συμβουλίων, η Γενική Συνέλευση, μετά από τις δεκάδες απόπειρες εκπροσώπων της να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και να βρουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις στα θεμελιώδη προβλήματα των σχολικών μας μονάδων, οι οποίες να συμπεριληφθούν στο νόμο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση εξωτερικού,
ομόφωνα αιτείται:

α. Την άμεση πρόσληψη Γερμανών εκπαιδευτικών (Lehramt) για τα γερμανόγλωσσα μαθήματα.
β. Την άμεση πρόσληψη Γερμανού Υπερδιευθυντή Rektor-Koordinator για τα σχολεία μας.
γ. Τον άμεσο έλεγχο του βαθμού ετοιμότητας και εμπειρίας, των νεοαποσπασμένων εκπαιδευτικών στο δίγλωσσο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων και στις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού έργου για την προετοιμασία των μαθητών στις εξετάσεις Quali – MSA. Η επιβεβαίωση θα πρέπει να γίνει από αρμόδιο γερμανικό φορέα.
δ. Την άμεση επαναφορά των εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν μέχρι τις 31.07.2016 στα ελληνικά δημοτικά  σχολεία της Νυρεμβέργης. Είναι δίγλωσσοι, με διαπολιτισμική εκπαίδευση, αποφοίτη-σαν από τα σχολεία της Νυρεμβέργης, έχουν εμπειρία και εκπαίδευση στο δίγλωσσο πρόγραμμα είναι μέλη της κοινωνίας μας και οι πλέον κατάλληλοι για το σχολείο που εμείς επιθυμούμε.
Είναι εχθρική ενέργεια προς την ομογένεια η εξοντωτική τους τοποθέτηση σε σχολεία εκτός Βαυαρίας. Eίναι επιζήμια η απουσία τους από τα σχολεία μας.
ε. Ως εκ των άνω, τη μόνιμη στελέχωση των σχολείων μας με εκπαιδευτικούς που έχουν βιωματική σχέση με τις κοινωνίες μας, διαπολιτισμική παιδεία και άριστη γερμανομάθεια.
Η απόφαση του Υπουργείου να αλλάζει τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας κάθε τρία χρόνια και μάλιστα με νέες αποσπάσεις από την Ελλάδα, υπονομεύει την καλή μαρτυρία των σχολείων μας, και δεν πείθει τους γονείς για τις σοβαρές προθέσεις και την ειλικρίνεια του τελευταίου.
Από την άλλη πλευρά, οι νέοι εκπαιδευτικοί με τη ``βραχύβια`` απόσπαση, ανύποπτοι για τις επιθυμίες των κοινωνιών μας, απροετοίμαστοι για τις ιδιαιτερότητες των σχολείων μας, καίτοι άμοιροι κάθε ευθύνης, θα αισθάνονται ανεπιθύμητοι και εξιλαστήρια θύματα των επικείμενων δυστοκιών των σχολείων μας.
 
Η Γενική Συνέλευση μέσω των εκπροσώπων της προτίθεται:
α. Να ενημερώσει άμεσα τη γερμανική πλευρά εκφράζοντας την ανησυχία της για τις άστοχες και επιζήμιες ενέργειες του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.
β. Να ζητήσει από τη γερμανική πλευρά να μη προχωρήσει τις συνεννοήσεις για τη συγκρότηση των κοινών επιτροπών με το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, διότι το τελευταίο δεν εκφράζει ούτε στο ελάχιστο τη θέληση των συμβουλίων γονέων και κηδεμόνων και της ελληνικής κοινότητας Νυρεμβέργης.
γ. Να κοινοποιήσει σε κάθε θεσμικό φορέα της Ελληνικής Πολιτείας το περιεχόμενο του παρόντος, εκφράζοντας τον εν γένει φόβο του ελληνισμού, για την παγίωση ενός αρνητικού κλίματος ανάμεσα στην ομογένεια της Νυρεμβέργης και του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.
δ. Να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο του παρόντος.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης τη συμβολική αποχή των μαθητών των δημοτικών σχολείων μας, από το μάθημα των δύο πρώτων ωρών της Πέμπτης 22.09.2016, με πρόθεση την κλιμάκωση περαιτέρω κινητοποιήσεων μέχρι την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων της. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο
για το μάθημα της τρίτης ώρας και εφεξής

Η Γενική Συνέλευση, αποτιμώντας την αδυναμία του  ελληνικού Υπουργείου Παιδείας ν`αντιληφθεί τις ιδιαιτερότητες των σχολείων μας, απευθύνει ύστατη έκκληση για συνεννόηση και την πρότασή της, ν` αναλάβει συλλογικό νομικό πρόσωπο της ομογένειας τη διαχείριση των ελληνικών σχολείων της Νυρεμβέργης, προτού αυτά οδηγηθούν σε απαξίωση και μαρασμό.

Η Γενική Συνέλευση, έχοντας τη στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης, της Ενορίας Αποστόλου Παύλου Νυρεμβέργης και των εννέα ελληνικών  πολιτιστικών συλλόγων Νυρεμβέργης ζητά τη στήριξη και τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών και της ΓΓΑΕ.

Η Γενική Συνέλευση/εκπρόσωποι
Μαριόλης Συμεών, 1ο Δημοτικό Σχολείο Νυρεμβέργης   τηλ: 0049178 8008357
Καίσαρη Σπυριδούλα, 2ο Δημοτικό Σχολείο Νυρεμβέργης  τηλ: 0049178 3423250  
Λαμπρόπουλος Δημήτρης, Ελληνικό Γυμνάσιο Νυρεμβέργης  τηλ 0049 179 5172243

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου