Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Στις 7 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι Παραολυμπιακοί αγώνες. Τα ονόματα των Ελλήνων αθλητών

Στις 7 Σεπτέμβριου, και για 11 ημέρες, ξεκινούν οι Παραολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο. Στους Παραολυμπιακούς αγώνες ξεχωρίζουν άτομα με διάφορων ειδών ειδικές ανάγκες από όλο τον κόσμο που αποδεικνύουν πως οι ανάγκες δεν είναι εμπόδιο, αρκεί να υπάρχει η δύναμη της θέλησης.

Οι πρώτοι Αγώνες Ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με ειδικές ανάγκες οργανώθηκαν το 1960 στην Ρώμη, ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ίδια πόλη. Θεωρούνται ως οι πρώτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Περίπου 400 αθλητές από 23 χώρες συμμετείχαν σε 8 αθλήματα, 6 από τα οποία
εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων (Τοξοβολία, Κολύμβηση, Ξιφασκία, Καλαθοσφαίριση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Στίβος).

Από τότε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, πάντα την ίδια χρονιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1976 στο Τορόντο, προστέθηκαν και άλλες κατηγορίες  και γεννήθηκε η ιδέα της συγχώνευσης διαφορετικών κατηγοριών αθλητών με αναπηρία για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Την ίδια χρονιά έγιναν και οι πρώτοι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες στην Σουηδία.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες της Σεούλ (1988) ξεχώρισαν και από το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες φιλοξενήθηκαν στην ίδια χώρα, στην ίδια πόλη και χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιες εγκαταστάσεις με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έκτοτε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες γίνονται πάντα στην ίδια πόλη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από το 1960, έχουν διοργανωθεί δώδεκα (12) Θερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες και εννέα (9) Χειμερινοί. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν εξελιχθεί πλέον στο δεύτερο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς.

Οι Έλληνες και οι εληνίδες αθλητές στο Ρίο

Σε 11 αθλήματα θα έχουμε εκπροσώπους από την Ελλάδα με 54 αθλητές(41 άνδρες και 13 γυναίκες). Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός εκπροσώπων μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

Αρχηγός Αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), Γιώργος Φουντουλάκης και υπαρχηγός το μέλος της ΕΠΕ, Αναστασία Γκούφα.

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡIΣΗ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ
Στέφανος Διαμαντής
AΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ
Δημήτρης Μπακοχρήστος, Παύλος Μάμαλος, Πασχάλης Κουλούμογλου, Νικόλαος Γκουντάνης, Κώστας Δήμου
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Βασίλειος Χριστοφόρου, Θεόδωρος Αλεξάς, Αργύρης Νοτάρογλου
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Χρυσούλα Αντωνιάδου, Σεμιχά Ριζάογλου, Αλεξάνδρα Αλκιστης, Γκιάτη-Σταματοπούλου, Μαρία Καλπακίδου, Αντώνης Τσαπατάκης, Δημοσθένης Μιχαλετζάκης, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Δημήτριος Καρυπίδης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης , Χρήστος Αλέξανδρος Ταμπαξής, Ιωάννης Κωστάκης, Γιώργος Σφαλτός, Παναγιώτης Χριστάκης, Γιώργος Καπελλάκης, Κωνσταντίνος Καραούζας
ΜΠΟΤΣΙΑ
Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Αθλητής Συνοδός – Director: Αικατερίνη Πατρώνη
Νικόλαος Πανανός, Αθλητής Συνοδός – Director: Ανδρέας Κεραμιδάς
Άννα Ντέντα, Αθλητής Συνοδός – Director: Χριστίνα Ντέντα
Παναγιώτης Προκόπης Σουλάνης, Αθλητής Συνοδός – Director: Ελένη Καλογεροπούλου
Χρυσή Μόρφη-Μέτζου
ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ
Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος, Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Βασίλης Ντούνη
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, Αθλητής Συνοδός Πιλότος: Αργυρώ Μηλάκη
Αθανάσιος Μπαράκας, Αθλητής Συνοδός Πιλότος: Κώστας Τρουλινός
Παρασκευή (Βούλα) Καντζά, Αθλητής Συνοδός Πιλότος: Βασιλική Βούτζαλη
ΣΤΙΒΟΣ
Δήμητρα Κοροκίδα, Ανθή Λιάγκου, Βαλασία Κυργιοβανάκη, Ζωή Μαντούδη, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, Σε Τζον Φερνάντες, Δημήτρης Σενικίδης, Δημήτρης Ζησίδης, Ευστράτιος Νικολαΐδης, Νικόλαος Γονιός, Ευάγγελος Καναβός, Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, Μιχάλης Σεΐτης, Χρήστος Καπέλλας, Γεώργιος Κωστάκης, Χρήστος Κουτούλιας
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Βαγγέλης Κακοσαίος
ΤΖΟΥΝΤΟ
Θεόκλητος (Κλήμης) Παπαχρήστος
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Δωροθέα Ποιμενίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.