Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης ταξιδεύει την ελληνική θεατρική δραματουργία

Το φθινόπωρο ξεκίνησε και το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Ζυρίχης το υποδέχεται με μια μεγάλη γιορτή για το θέατρο. Το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Ελβετίας είναι γεγονός (αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Κοινότητα)

Η Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης ταξιδεύει την ελληνική θεατρική δραματουργία και προτείνει 4 εξαιρετικά έργα στο ελληνόφωνο και γερμανόφωνο κοινό της Ελβετίας
στο Volkshaus στις 7, 10 & 13 Οκτωβρίου ενώ στις 8 & 9 Οκτωβρίου το θέατρο θα φιλοξενηθεί σε δυο σπίτια της πόλης για μια θεατρική εμπειρία εκτός σκηνής.
Ώρα έναρξης: 20.00
Για τις παραστάσεις στις 7, 10 & 13.10
Κρατήσεις μέσω starticket.ch
https://www.starticket.ch/…/2-griechisches-theaterfestival-…
Για τις παραστάσεις στις 8 & 9.10
Κρατήσεις στο info@kinotita.ch

Τα έργα
Στις 7 Οκτωβρίου θα ταξιδέψει στη Ζυρίχη το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», η πρωτότυπη διασκευή του ομώνυμου έργου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» (Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνο Μπιμπή και Κώστα Γάκη).
Ακολουθεί στις 8 & 9/10 «η 8η Ημέρα», η παράσταση του Ηλία Κουνέλα, προορισμένη να παρουσιάζεται αποκλειστικά σε σπίτια. Η ιστορία αφορά δύο φίλους, απογόνους τρίτης μεταπολεμικής γενιάς, που έρχονται αντιμέτωποι με την ιστορία τους, όταν συνειδητοποιούν πως οι παππούδες τους ήταν αντίπαλοι στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να προσκαλέσουν την παράσταση στο σαλόνι του σπιτιού τους, αλλά και να φιλοξενηθούν. Προϋπόθεση για την φιλοξενία της παράστασης είναι το εκάστοτε σπίτι να δέχεται και άγνωστους θεατές.
Στη συνέχεια, μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, η «Κατερίνα», το δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Η Λένα Παπαληγούρα κρατά τον ομώνυμο ρόλο και ο Λόλεκ τη συνοδεύει μουσικά επί σκηνής live. Στο μυθιστόρημα που αφορά τη διπολική μητέρα του συγγραφέα κι έχει τα χαρακτηριστικά βιογραφίας, η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αφηγείται τη ζωή της (10/10).
Το φεστιβάλ «κλείνει» με την κωμωδία της Αστερόπης Λαζαρίδου και του Γιώργου Χατζηπαύλου, «72 ώρες» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη (13/10).
Πρόκειται για την ιστορία δύο νέων, που συναντιούνται στην κρίσιμη ηλικία των 38. Πολύ κουρασμένοι και οι δύο από αποτυχημένες σχέσεις και τυφλά ραντεβού χωρίς ουσία, ενώνουν τις μοναξιές τους. Πολύ σύντομα έρχονται αντιμέτωποι μ' ένα τεράστιο δίλημμα: θα μπορέσουν να βουτήξουν στα βαθιά τελικά ή θα συνεχίζουν να πλατσουρίζουν για πάντα στα ρηχά, σαν ενήλικες με παρατεταμένη εφηβεία; Έχουν στη διάθεσή τους 72 ώρες για να αποφασίσουν. Ερμηνεύουν η Βάσω Καβαλιεράτου και ο Κίμων Φιορέτος. Τη μουσική υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς.
Πηγή: Ελλ. Κοινότητα Ζυρίχης, nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.