Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ανοιχτή Επιστολή - απάντηση ΟΣΕΠΕ σε Ηλία Μαυρίδη

Ανοιχτή επιστολή

Με εκπληξη ενημερωθήκαμε για την ανοιχτή επιστολή του πρώην πρόεδρου της ΟΣΕΠΕ Ηλία Μαυρίδη. Επιστολή η οποία γεννά πολλά ερωτήματα και πολλούς προβληματισμούς για τους σκοπούς και τους στόχους της.
Παράλληλα κάνει προτάσεις που μόνο προβληματισμό και ντροπή
μπορούν να προκαλέσουν στον αναγνώστη, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κάποιον που η Ομοσπονδία μας τον τίμησε με την θέση του προέδρου.
Τελικά αποδεικνύεται πως δεν έχει γνώση της ιστορίας και του θεσμού του προέδρου της ΟΣΕΠΕ. Αυτήν την ιστορία του προτείνουμε να ψάξει και να διάβασει έστω και τώρα μιας και η ιστορία τον έβαλε πλέον στο περιθώριο.

Αλήθεια προς τι η πρόταση του κυρίου Μαυρίδη για την υπάρξει μόνο τεσσάρων περιφερειών στο ποντιακό παγκόσμιο χώρο "Ελλάδα , Αμερική, Αυστραλία και πρωην Σοβιετική Ένωση" θεωρεί πως μετά την θητεία του ως πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ η Ομοσπονδία μας δεν χρειάζετε άλλο και ότι έχει ολοκλήρωσει το έργο της;;; Ποιανού συμφέροντα εκπροσωπεί ο πρώην πρόεδρος και μπήκε στην τακτική των ανοιχτών επιστολών; Ποιός του δίνει το δικαίωμα να εκφράζεται με τον τρόπο αυτό για τον μέλλον ενός οργανωμένου χώρου; Προς τι η συγκεκριμένη στιγμή της επιστολής του όταν γίνονται τεράστιες προσπάθειες για την επίλυση τον προβλημάτων στον οργανωμένο χώρο, και μάλιστα με την ενεργεί συμμετοχή του επίσημου οργάνου της ΟΣΕΠΕ που είναι το ΔΣ της;
Θα προτείναμε στο κύριο Μαυρίδη να σταματήσει τις επικίνδυνες τοποθετήσεις και ας αφήσει τα θεσμικά όργανα της ΟΣΕΠΕ να κάνουν το έργο για το οποίο έχουν εκλεγεί. Εάν ήθελε να είναι ενεργό μέλος αυτής της προσπάθειας, θα μπορούσε να δουλέψει θεσμικά από την θέση του απλού μέλους του ΔΣ, όπως εκλέχθηκε από το Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, αντι της παραίτησης του. Εκτός και αν προσβλέπει ο ίδιος το προσωπικό του μέλλον και συμφέρον εντός άλλου φορέα.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι η πρώτη και τελευταία φορά που πρέπει να τοποθετηθούμε δημόσια για παρόμοιες απόψεις και ενέργειες του κυρίου Μαυρίδη.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
 Αναστάσιος Οσιπίδης                                             Χρήστος Πεχλιβανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.