Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ελλ. Κοιν. Κάρλσφελντ για σχολικό κτίριο : "Κάποιος μας δουλεύει"

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε η Ελληνική Κοινότητα Karlsfeld για το σχολικό διδακτήριο του Μονάχου με την οποία στην ουσία θεωρεί ότι η αρνητική εξέλιξη δεν θα αντραπεί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ...

Σχολείο στο Μόναχο: "Κάποιος μας δουλεύει"

Κυρίες και κύριοι της Συγκυβέρνησης, των Κομμάτων της αντιπολίτευσης, των ΜΜΕ,       συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

                
Η Ελληνική Κοινότητα του Κάρλσφελντ στήριξε από την αρχή και με ειλικρίνεια το χτίσιμο του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο, όπως και ολόκληρος ο ελληνισμός της περιοχής.

Τον Ιούλιο σας είχαμε ενημερώσει δημόσια για την αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ώρα που κάποιοι άλλοι πανηγύριζαν, στέλνοντας λάθος μηνύματα.

Δυστυχώς και σήμερα και ελπίζοντας ότι θα διαψευστούμε, σας ενημερώνουμε ότι τα νέα δεν είναι καλά, σε αντίθεση με αυτά που και πάλι από τους ίδιους κύκλους η κυβερνητικούς εκπροσώπους ακούγονται, με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά να κρατούν την παροικία σε αδράνεια.

Οι πληροφορίες μας λένε, ότι δεν υπάρχουν ελπίδες ανατροπής της αρνητικής απόφασης του Ιουλίου από πλευράς του Δήμου, αντίθετα το μόνο που τους απασχoλεί είναι:        

Αν θα γκρεμίσουν το κτήριο ή θα το συνεχίσουν για δική τους χρήση με τις δικές τους προδιαγραφές.

Αλλά ανεξάρτητα αν πάμε σε δικαστική αντιπαράθεση ή όχι, το σχολείο δεν θα μπορεί να συνεχίζει να χτίζεται!

Οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι από ελληνικής πλευράς όμως, αν μπορούν ας μας απαντήσουν,( γιατί λέγονται και ακούγονται διάφορα) και στα παρακάτω ερωτήματα;

Α) Τελικά κατατέθηκαν χρήματα σε συγκεκριμένο λογαριασμό στη Stadtsparkasse, πότε και πόσα ;
Β) Ήταν η 30η Ιουνίου καταλητική ημερομηνία; Γιατί δεν κινητοποιηθήκαμε έγκαιρα ; Γιατί δεν βγάζετε στη δημοσιότητα το αρχικό συμβόλαιο και όλες τις επιπλέον συμφωνίες! ΟΛΕΣ!! (να σταματήσει η παραφημολογία).
Γ)  Ποιος ήταν ο προυπολογισμός του έργου και ποιος είναι αυτή τη στιγμή, με βάση της νέας πρότασης που κατέθεσε η ελληνική πλευρά στις αρχές του μήνα στο Δήμο?
Δ) Αν πράγματι υπάρχουν διαθέσιμα τα χρήματα, θα εξεταστούν άλλες δυνατότητες που μαζί με τα χρήματα που θα μας επιστραφούν(οι πληροφορίες μας λένε, δεν θα επιστραφεί ούτε 1€)να χτιστεί σε άλλο σημείο το σχολείο?                                                                  
Ε) Τελικά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ακύρωσε ή όχι τον νομικό εκπρόσωπο; Και αν συζητήθηκε, Γιατί?

Αν δεν απαντήσετε τότε θα αποδειχτεί ότι παίξατε και σ αυτό το θέμα ένα παιχνίδι εντυπώσεων, το γνωστό παιχνίδι της "σκληρής διαπραγμάτευσης"  απλά για να μας πείτε στη συνέχεια ότι έφταιγαν οι προηγούμενοι.

Έστω και τώρα πείτε στον Ελληνισμό του Μονάχου, στον Ελληνισμό της Βαυαρίας την αλήθεια. Με στοιχεία !!

Εμείς και ο ελληνισμός της περιοχής, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή με επαφές και αρμόδιους της πόλης του Μονάχου, για θετική έκβαση, ενάντια στην συνεχιζόμενη από όλες τις κυβερνήσεις, Υποβάθμιση της ελληνόγλωσσης παιδείας και εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων στην περιοχή μας.

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε στους φορείς του Μονάχου και περιχώρων την ανοιχτή πρόσκληση σε συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα στις 25.09 και ώρα 13:30 στην στους χώρους της
Ε.Κ.Κάρλσφελντ, Adalbert-Stifter-str.3, 85757 Karlsfeld
 
 Für den Vorstand

Balogiannis Panagiotis Krikis Athanasios
Vorsitzender Schriftführer          (Tel:00491607423024)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.