Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

35 Χρόνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ποντίων Ευρώπης

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην πόλη του Ντίσελντορφ και με την συμμετοχή του συνόλου τον συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας μας στο κρατίδιο της Ρηνανίας Βεστφαλίας, πραγματοποίηθηκε πριν δέκα μέρες η εκδήλωση για τα 35 χρόνια της Ομοσπονδίας Ποντίων στην Ευρώπη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην νεολαία της Ομοσπονδίας, η οποία τίμησε όλους τους συντονιστές της συντονιστικής επιτροπής νεολαίας της ΟΣΕΠΕ.


Η συντονιστική επιτροπή νεολαίας της ΟΣΕΠΕ είναι η πρώτη οργανωμένη ποντιακή νεολαία παγκοσμίως και μετρά πάνω από 20 χρόνια δράσης.

Συντονιστές διετέλεσαν οι:
η πρώτη συντονήστρια η Πέτρα Δεβετζή του συλλόγου Ποντίων Μονάχου,
η Πελαγια Φωτιάδου του συλλόγου Ποντίων Μονάχου,
η Σοφία Καρυπίδου του συλλόγου Ποντίων Βισμπάντεν,
ο Κώστας Καταγγιανιδης του συλλόγου Ποντίων Λουτβιγκσχαφεν,
ο Γιώργος Νικολαιδης του συλλόγου Ποντίων Ελβετίας,
ο Χρήστος Σαββιδης του συλλόγου Ποντίων Βερολίνου,

Σημερινή συντονήστρια της Ομοσπονδίας είναι η Ιωάννα Μακρίδου από τον σύλλογο Ποντίων Ντυσελντορφ ενώ τα υπόλοιπα μέλη της συντονιστικής επιτροπής νεολαίας είναι:
Αλβανίδης Νικόλαος, Μπατή Χαρούλα, Κότσα Μανία, Μυλωθρίδης Νικόλαος, Παπαδόπουλος Ισαακ, Κεντερίδης Νικόλαος, Νικολαΐδης Νικόλαος, Gugenhan Χρηστίνα

Χαιρετισμό στους καλεσμένους απηύθηναν:

Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Γιάννης Πανταζίδης, Η συντονίστρια της Οσεπε Ιωάννα Μακρίδου, ο πατέρας Ιωάννης Ψαρακης εφημέριος στην πόλη του Ντυσελντορφ
Ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Ανεστης Οσιπιδης ο οποίος έκανε και μια μικρή ιστορική αναφορά στη νεολαία της ΟΣΕΠΕ.

Την εκδήλωσε τίμησε με την παρουσία του ο επίτιμος πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ κ. Χρήστος Γαλανιδης με την σύζυγο του Ματουλα Γαλανίδου και ο οποιος παρέδωσε τις τιμητικές πλακέτες στους πρώην συντονιστές νεολαίας που βρέθηκαν στην εκδήλωση, στον Γιώργο Νικολαιδη και στον Χρήστο Σαββίδη.

Επίσης τιμήθηκαν όλοι οι παρόντες σύλλογοι μέλη της ΟΣΕΠΕ, και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΟΣΕΠΕ κ. Λαζαρος Βασηλιάδης στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλα τα μέλη τον πρώην διοικητικών συμβουλίων της ομοσπονδίας μας και ο Γιώργος Σαρναζης πρώην πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Ντίσελντορφ στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλοι όσοι διετέλεσαν πρώην πρόεδροι και μέλη ΔΣ τον συλλόγων μελών της ομοσπονδίας.

Πηγή:Δελτίο τύπου ΟΣΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.