Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Η Ελληνική Ακαδημία Μονάχου βράβευσε την Πρόεδρο της Βαυαρικής Βουλής

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες η Ελληνική Ακαδημία βράβευσε με το "μετάλλιο της Ακαδημίας" την Πρόεδρο της βαυαρικής βουλής Barbara Stamm.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του συνταγματικού δικαστηρίου της Βαυαρίας Δρ Peter Küspert, ο Υπουργός Εσωτερικών Βαυαρίας Joachim Herrmann, η Πρόεδρος του Εβραίκού Συμβουλίου Μονάχου και Άνω Βαυαρίας Δρ Charlotte Knobloch, η Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, ο πατ. Απόστολος Μαλαμούσης,
ο αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Σιώμος, ο πρίγκιπας Wolfgang von Bayern, ο Γενικός Γραμματέας της Βαυαρικής Βουλής Peter Worm, η Πρόεδρος του Ιδρύματος ΠΑΛΛΑΔΙΟ  Δρ Τριάχρη - Herrmann, οι Γεν. Πρόξενοι Ρωσίας και Γαλλίας  Δρ Sergej Ganzha, Jean Claude Burnet, ο διευθυντής του Βαυαρικού Υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής Michael Höhenberger, ο Διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήρίου Δρ Eberhard Sasse, ο καθηγητής Klaus Lutz Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Baywa AG  κ.α.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας Anouschka Horn

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνόδευσε η βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του καθ. Κωνσταντίνου Νικολακόπουλου

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Σταύρος Κωσταντινίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στους λόγους που επιλέχτηκε από το ΔΣ του συλλόγου να τιμηθεί η Πρόεδρος της Βουλής.

Η καλλιέργεια των ελληνοβαυαρικών σχέσεων, η ενσωμάτωση αλλοδαπών και προσύφγων καθώς και την υποστήριξη των αναγκών του Ελληνισμού στη Βαυαρία.

Μάλιστα στην ομιλία του ο Πρόεδρος μίλησε και για το πολιτικό της θάρρος στην αγώνα της ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ακροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.