Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Φεστιβάλ σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου από σήμερα στην Μόσχα

Η ελληνική κοινότητα Μόσχας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου οργανώνουν για πρώτη φορά Φεστιβάλ «Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου», που ξεκίνησε σήμερα στην πρωτεύουσα της Ρωσίας και θα διαρκέσει μέχρι 12 Οκτωβρίου  2016, στους κινηματογράφους «Κόσμος» και «Στάρ».


Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή το ρωσικό κοινό με τις ταινίες διασήμων Ελλήνων σκηνοθετών όπως του Θόδωρου Αγγελόπουλου, του Τάσου Μουλμέτη, του Κώστα Καπάκα, του Γιάννη Σμαραγδή και  του Παντελή Βούλγαρη. Οι θεατές μπορούν επίσης να δουν ταινίες μικρού μήκους από νέους Έλληνες σκηνοθέτες.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ομοσπονδιακής Εθνο-πολιτισμικής αυτόνομης οργάνωσης των Ελλήνων της Ρωσίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της  Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, του  Τμήματος Πολιτισμού της πόλης της Μόσχας, κ.α.

Η ιδέα για την διοργάνωση του Φεστιβάλ  προήλθε από τους Έλληνες της Μόσχας και υποστηρίχτηκε αμέσως από την Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα που το συμπεριέλαβε στο επίσημο πρόγραμμα του έτους "Ελλάδας στη Ρωσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.