Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

Κείμενο που στάλθηκε στο "Δορυφόρο" του πρ. Προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Βαυαρίας με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο.

Χθες ο εκπρόσωπος του Ελ. Δημοσίου στις διαπραγματεύσεις με τον Δήμο του Μονάχου για την ολοκλήρωση τη ς ανέγερσης  Ελληνικού Σχολείου στο Μόναχο, ανέβασε στο διαδίκτυο (facbook etc ) την ακόλουθη ενημέρωση - είδηση αλλά και  τοποθέτηση.


«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΝΑΧΟΥ / Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ "ελληνοφιλία" ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ
Σε λίγες ώρες η ειδική επιτροπή του Δήμου Μονάχου θα εξετάσει το αίτημα με την ελληνική πρόταση για την ανοικοδόμηση του σχολείου. Ο αγώνας για την αξιοπιστία της ελληνικής Πολιτείας έχει κατά βάση κερδηθεί, Όμως δεχόμαστε - για πρώτη φορά ίσως στην ιστορία της παροικίας- την κακόπιστη και συντονισμένη επίθεση όλων των παρατάξεων του Δήμου, που ζητούσαν την αφορμή να "υπεξαιρέσουν" ανέντιμα το ακίνητο, για τις δικές τους ανάγκες.
Δεν ήταν η καθυστέρηση μας το πρόβλημα.....ήταν το γεγονός ότι εδώ και 8 χρόνια εποφθαλμιούσαν το ακίνητο.
Είναι ντροπή για τους γερμανούς "φίλους" μας. Και πρέπει η παροικία να τους δώσει μια δυναμική απάντηση.

Η ελληνική Πολιτεία δεν θα καταθέσει τα όπλα. Αφού θέλουν "πόλεμο" δικαστικό θα τον έχουν....Αλλά είναι πλήγμα και αίσχος για την δήθεν "ελληνογερμανική φιλία".».

Μια πραγματικά οργίλη κραυγή και καταγγελία των «φίλων» Γερμανών για την ανοικτή και πασίδηλη πλέον πρόθεσή αλλά και απόφασή τους  να «υπεξαιρέσουν» με ανέντιμο τρόπο το ακίνητο του Ελ. Δημοσίου στην Hachingerbach str., από κάποιον που «υπεύθυνα» ξέρει,  που συνάμα είναι, κι αυτό είναι και το κυριότερο, μια ξεκάθαρη και «αντρίκια» δήλωση, πως αφού θέλουν πόλεμο, ΠΟΛΕΜΟ* ΘΑ ΕΧΟΥΝ.

Και ξεκάθαρα είναι αυτή μια απάντηση που τιμά την παροικία μας γιατί βαδίζει πάνω στα χνάρια που στο διάβα του στην ιστορία ο λαός μας άφησε σαν ύστατη παρακαταθήκη. 

Πως ΠΟΤΕ  ΔΕΝ παρακάλεσε, ΔΕΝ υπέκυψε σε καμία απειλή των λεγόμενων «υπέρτερων» και πάνω απ’  όλα ΔΕΝ ΕΡΗΞΕ ΚΑΤΩ  ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ. 

Ταυτόχρονα είναι και μια δήλωση, που με την ιδιότητά του ως εκπροσώπου της Ελ. Πολιτείας , σε κάθε περίπτωση υποδηλώνει εμμέσως πλην σαφώς,  και  εκδήλωση πρόθεσης της ελ, πολιτείας , πάνω στη τήρηση της οποίας θα κριθούν,  αυτή, αυτός, αλλά και ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ Η ΠΑΡΟΙΚΙΑ .  

Και σ αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσω, πως στην πραγματικά μακρόχρονη «θητεία» μου στα κοινά,  δεν θυμάμαι να υπήρξε ποτέ, από τους διάφορους κατά καιρούς  « επίσημους χειριστές»  και «εκπροσώπους» μας , τόσο «πυκνή» και ξεκάθαρη ενημέρωση,  τοποθετήσεις και «δημόσιος χειρισμός» των «κοινών υποθέσεων» ( φυσικά τηρουμένων  των επαγγελματικών, δεοντολογικών και διαδικαστικών υποχρεώσεων κλπ.), και προπάντων μια τέτοια ΔΗΜΟΣΙΑ έκκληση για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΣΥΝΕΧΙΣΗ του αγώνα. 

Είναι γεγονός πως ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, αναγνωρίζοντας έστω και την τελευταία στιγμή τα φοβερά λάθη του παρελθόντος, και  χωρίς να υπάρξει «γονάτισμα», ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς ,  αλλά και άλλες υποτιμητικές προτάσεις όπως να φέρουμε τα λεφτά έξω σε γερμανικές τράπεζες για να τα ελέγχουν φίλοι μας οι γερμανοί, αλλά και το ποιος είναι ο εκπαιδευτικός φορέας, προχώρησε και κατέθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο λαμβάνοντας υπόψη του τα μέχρι τώρα λάθη και αδυναμίες, εμπεριέχει εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποκλείουν τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος που είναι και τα σημεία που δήθεν, μέχρι και σήμερα  για τους γερμανούς «φίλους» ήταν, «οι λόγοι» και «αιτιάσεις» για το αίτημα «της αναστροφής» (μάλιστα και η αιτία για την μέχρι σήμερα «διαπραγμάτευση»). 
Κι αυτό, οφείλουμε να ομολογήσουμε, είναι ένα μεγάλο βήμα. Γιατί μ αυτή την κίνηση το ΥΠΕΠΘ, έδειξε, πως το Ελ. Κράτος έχει συνέχεια και δεν «ένιψε τας χείρας» του, μιας και τα λάθη τα έκαναν άλλοι, αλλά, σε αντίθεση μάλιστα και  με μερικούς που έλεγαν «να μη σκάσει η υπόθεση στα χέρια μας»,  πήρε την  «καυτή πατάτα» στα χέρια του,. Κι αυτό,  γιατί το τίμημα είναι τεράστιο και λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ που δεν χωράει στενόμυαλους μικροκομματικούς υπολογισμούς.       
Αλλά όμως,  όπως λέει και η παραπάνω αναφερόμενη δήλωση του Γ. βλαχόπουλου (αλλά και η επίσης από χθες αναρτημένη στο διαδίκτυο, δημοσιογραφική είδηση του ομογενειακού διαδικτυακού χώρου ΔΟΡΟΦΟΡΟΣ), με την δρομολογημένη για σήμερα αρνητική εισήγηση / απόφαση των «φίλων» γερμανών στη συνεδρίαση του Bezirksausschuss , που με βάση και της εσωτερικές τους διαδικασίες, θα είναι και η τελεσίδικη απόρριψη του ελληνικού αιτήματος,  αυτοί οι «φίλοι» δείχνουν ξεκάθαρα, πως αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η διόρθωση του λάθους (ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και κουραφέξαλα) , και η λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ελληνόπουλα (γνωστές οι πλέον ξεκάθαρα «κροκοδείλιες» δηλώσεις τους), αλλά η σκληρή εκμετάλλευση τους, προς όφελος των δικών τους πολιτικών και πελατειακών συμφερόντων, που προφανέστατα δεν συμβαδίζουν με τα δικά μας ( καθαρά μνημονιακές… συνταγές συμπατριώτες,  και  ίσως, έστω και ύστερο, οδυνηρό μάθημα για όλους μας και για … όλους τους πολιτικούς  χώρους). Και ξεδιάντροπα μας αδειάζουν και κηρύσσουν πόλεμο. 

ΚΙ όπως γράφει και ο  εκπρόσωπος της Ελ. Δημοκρατίας Γ. Βλαχόπουλος εφ’ όσον     

ΠΟΛΕΜΟ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ 

Τώρα σ εμάς απομένει, να δείξουμε  πως όντως θέλουμε και μας αξίζει να έχουμε, το δικό μας σχολείο, τον δικό μας χώρο, «δικιά μας εκπαιδευτική πρόταση» και τέλος,  παρ όλη την απόσταση ή και λόγω αυτής, πως θέλουμε τον ζωντανό κρίκο της κατ ευθείαν σύνδεσής μας με την πατρίδα 
ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΕΜ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ 
Και στην προετοιμασία για αυτό τον αγώνα, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, πως αυτή η απροκάλυπτα απαξιωτική στάση των «φίλων» γερμανών, στο τοπικό επίπεδο, κι όχι μόνο, ΣΕ ΠΟΛΎ ΜΕΓΑΛΟ βαθμό, οφείλετε στην δικιά μας έκδηλα τεράστια αδυναμία, να αποδείξουμε πως είμαστε ένα ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ και ΣΥΜΠΑΓΕΣ σύνολο, και στα μεγάλα και ζωτικά θέματα, ένα ΑΡΑΓΕΣ ΜΕΤΩΠΟ. 

Πρέπει επιτέλους «αυτοκριτικά» να καταλάβουμε  πως ιδιαίτερα  τα τελευταία χρόνια, οι γερμανικές υπηρεσίες καθημερινά έβλεπαν, πως  έχουν απέναντί τους  ένα διαλυμένο σώμα. 

Έβλεπαν πως έχουν απέναντι τους , μια  παροικία, που είναι διαλυμένη σε χίλια μύρια αδύναμα μικροφέουδα, που τη μόνη «πίεση» / ενόχληση που τους ασκούν, είναι όταν στριμώχνονται να πάρουν καμιά επιχορήγηση!!!. Κι αυτή τη στάση,  θα έλεγα  πως ξέρουν να την «εκτιμούν γερμανικά».

 Εάν θέλουμε λοιπόν,  να είμαστε μια ενεργή παροικία αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού που ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ και δε άγεται και φέρεται από μικροσυμφέροντα, αυτή είναι η τελευταία, η ύστατη, στιγμή για να βάλουμε τους όρους προκειμένου να ξαναβρούμε 

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. 
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΕΙ  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ. 
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΛΑ. ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ       
ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ…..ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ  
                                                                                                                                                                                     Μόναχο 06.10.2016 

Δημήτρης Κουτσομητόπουλος


* για να μη υπάρξουν τσάμπα κραυγές είναι ξεκάθαρο πως αναφέρομαι συνεχώς στον «δικαστικό « πόλεμο που λέει και ο νομικός εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους  Γ.Βλαχόπολος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.