Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Δωρεά ασθενοφόρου από γερμανικό Ερυθρό Σταυρό στον Δήμο Δέλτα (Θεσ/ικη)

Ένα ιδιαίτερα πολύτιμο δώρο στο Δήμο Δέλτα έκανε ο γερμανικός Ερυθρός Σταυρός με την αρωγή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης: ένα ασθενοφόρο για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Το όχημα ταξίδεψε δύο χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσει στη Σίνδο όπου παραλήφθηκε από το Δήμαρχο Ευθύμιο Φωτόπουλο και το Δημοτικό
Σύμβουλο Θεόδωρο Βαλάρη. Παρόντες στην παραλαβή ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Δ. Σκουλαριώτης, ο δημοτικός σύμβουλος Σπ. Σταματάκης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλοχωρίου Π. Στατερούδης.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς το γερμανικό Ερυθρό Σταυρό για τη δωρεά του ασθενοφόρου καθώς και την Ελληνογερμανική Συνέλευση για την αρωγή. Κάνουμε προσπάθεια να στηρίξουμε τις δομές υγείας που βρίσκονται στο Δήμο μας, οι οποίες δοκιμάζονται, όπως σε όλη τη χώρα, και σε αυτό το πλαίσιο αποδεχόμαστε τη δωρεά. Θεωρώ ότι είναι μια κίνηση αλληλεγγύης προς το Δήμο μας και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα η οποία δοκιμάζεται. Καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι πέρα και πάνω από την πολιτική είναι οι άνθρωποι. Πιστεύω ότι η συνεργασία μας με ευρωπαϊκούς δήμους μπορεί να μας δώσει πολλά θετικά» δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

161025-asthenoforo1«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα να είμαστε σήμερα εδώ κοντά σας και αυτό, που δεν είναι κάτι καθημερινό για μας, πραγματοποιήθηκε χάρη στον Υφυπουργό τον κ. Φούχτελ που είναι και εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση» δήλωσε ο ένας από τους δύο οδηγούς του ασθενοφόρου που το έφεραν στη Σίνδο, ο Uwe Grimm, εθελοντής του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα της πόλης Altenstaig από την οποία μάλιστα κατάγεται ο Γιόαχιμ Φούχτελ, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διορισμένος από την Καγκελάριο δρ Άνγκελα Μέρκελ ως Εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Ευθύμιος Φωτόπουλος ενημέρωσε τον Γιόαχιμ Φούχτελ για τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου Δέλτα και εκείνος άμεσα ανταποκρινόμενος, μετά από τρεις μήνες συνεχούς επικοινωνίας μέσω του διευθυντή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Χρήστο Λαζαρίδη, έστειλε το ασθενοφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.