Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Διαδικτυακή έρευνα της SZ: Οι εθελοντές στο Αιγαίο πρώτοι για το Νόμπελ Ειρήνης

Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung προχώρησε στην παρουσίαση των 10 "επικρατέστερων" -όπως αναφέρει - υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης, ζητώντας από τους αναγνώστες της να δηλώσουν την προτίμησή τους.

Μεταξύ αυτών είναι και οι "εθελοντές του Αιγαίου" οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται - τη στιγμή αυτή - στην πρώτη επιλογή -στην εν εξέλιξη ψηφοφορία - των προτιμήσεων.


Επίσης, ψηλά στις προτιμήσεις είναι οι "λευκόκρανοι" (Syria Civil Defence), οι εθελοντές στον πόλεμο της Συρίας, καθώς και ο Edward Snowden. Επίσης στη δεκάδα είναι ο Πάπας Φραγκίσκος και η Μέρκελ.

Βέβαια, οι διαδικτυακές "ψηφοφορίες" στα ΜΜΕ και τα blogs εκφράζουν το αναγνωστικό κοινό τους και δεν είναι σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτικές. Παρόλα αυτά δεν  μπορεί να περάσει  απαρατήρητο ως γεγονός - όσον αφορά τις πιθανότητες .

Μάλιστα, σε σχετικό σχόλιο υποστηρίζεται πως στην περίπτωση που επικρατήσουν οι "εθελοντές του Αιγαίου"  τότε μάλλον μια ομάδα πολιτών της Λέσβου θα παραλάβει αντιπροσωπευτικά το βραβείο.

Στο ίδιο σχόλιο που αφορά τους εθελοντές αναφέρεται και η Susan Sarandon, που πέρσι τα Χριστούγεννα ήταν στην Λέσβο για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και η οποία θα μπορούσε να "συγκαταλέγεται στον κατάλογο των υποψηφίων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.