Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Μελβούρνη: Διάσημοι Έλληνες σεφ στην Εβδομάδα Ελληνικής Γαστρονομίας

Eπιστρέφει τον Νοέμβριο h Εβδομάδα «Oh My Greek Week» σύμφωνα με δημοσίευμα του neoskosmos.com/. Διάσημοι σεφ από την Αυστραλία και την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στη Μελβούρνη, την αυστραλιανή πρωτεύουσα της Γαστρονομίας. Η πρωτοβουλία της όλης εκδήλωσης ανήκει στον Ελληνοκύπριο σεφ, Γιώργο Καλομπάρη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

- Τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, ο διάσημος σεφ θα υποδεχτεί τους καλεσμένους του στο εστιατόριό του «Gazi». Οι καλεσμένοι θα απολαύσουν στην άφιξή τους κοκτέιλ από τον διάσημο μπάρμαν Χρήστο Χουσέα, συνοδευόμενα από μεζέδες από τον εξ Αθηνών σεφ Πολυχρόνη Δαμαλά. Το κυρίως πιάτο θα σερβιριστεί αυτή τη φορά στο γειτονικό «Press Club». «Υπεύθυνοι» γι' αυτό θα είναι οι διάσημοι σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης και Γκίκας Ξενάκης. Το επιδόρπιο θα επιμεληθεί ο διακεκριμένος Έλληνας ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος. 
- Την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου μερικοί από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ, συμπεριλαμβανομένων των Γεωργιάννα Χαλιακάκη και Νίκου Ρούσσο, από το εστιατόριο «Funky Gourmet» που έχει κερδίσει δύο αστέρια Michelin, θα δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη αθηναϊκή γαστρονομική εμπειρία. 
- Την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για τις ρίζες της ελληνικής κουζίνας, θα έχετε την ευκαιρία αυτή σε μια γιορτή εμπνευσμένη από την αρχαία Ελλάδα. Την εκδήλωση διοργανώνουν τρεις από τους σημαντικότερους εμπειρογνώμονες της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης: οι Γιάννης Μπαξεβάνης, Ντέιβιντ Τσιρέκας και Μαρία Λόη. Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν το γαστρονομικό ταξίδι τους με μια ξενάγηση στη συλλογή σπάνιων εκθεμάτων του Μουσείου Μπενάκη που εκτίθενται στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης. 
- Την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, θα παρατεθεί δείπνο, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους Έλληνες σεφ. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο εστιατόριο «Peninsula», στα Docklands της Μελβούρνης. Εκείνη τη βραδιά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα δώσει μια μοναδική μουσική παράσταση αποκλειστικά για τους καλεσμένους. 
- Την Παρασκευή, το πρόγραμμα της ημέρας θα ξεκινήσει με ένα «High Tea» στο πολυτελές ξενοδοχείο Lindrum στην οδό Flinders, όπου ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Χριστόφορος Πέσκιας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια αξέχαστη γευστική εμπειρία. Το βράδυ, η προσοχή θα στραφεί στα κοκτέιλ στο «Press Club» που θα δημιουργήσουν οι Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπακούλης, από το «The Clumsies», ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου.
- Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, ο Στέλιος Παρλιάρος, γνωστός και ως «μάγος της ζαχαροπλαστικής», θα πραγματοποιήσει επίδειξη μαγειρικής και θα μοιραστεί με τους καλεσμένους τις γαστρονομικές του εμπειρίες. Στη συνέχεια οι καλεσμένοι θα απολαύσουν ένα γεύμα τριών πιάτων στο εστιατόριo «O+P» (Odysseus+Penelope) στο Kew, με επιδόρπιο που ετοιμάστηκε από τον διάσημο ζαχαροπλάστη. 
Το ίδιο βράδυ, ο Γιώργος Καλομπάρης και οι σεφ Μπαξεβάνη, Δαμαλά και Λόη θα ετοιμάσουν μια γιορτή τεσσάρων πιάτων, φόρο τιμής στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, στο Kew.
Κατά τη διάρκεια της ελληνικής γαστρονομικής εβδομάδα θα λειτουργεί καντίνα-εστιατόριο με την ονομασία «Calombaris» στην Πλατεία Federation, στην καρδιά της Μελβούρνης. 
Πληροφορίες: http://omgweek.com.au/, πηγή δημοσιεύματος: http://neoskosmos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.