Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Γερμανία: Διπλασιάστηκε ο αριθμός των τούρκων που ζητούν άσυλο

Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου είχαν καταθέσει αίτηση ασύλου στην Γερμανία 3.793 τούρκοι, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από αυτόν που είχαν ζητήσει άσυλο ολόκληρο το 2015.

Από αυτούς το 85,1% ήταν κούρδοι ποσοστό που παραμένει στα ίδια επίπεδα όπως τα τελευταία χρόνια.


Μάλιστα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν τους μήνες μετά παρουσιάζει επίσης αυξητική τάση.

Όπως όμως δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή αρχή για μετανάστευση και πρόσφυγες Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) θετική αντιμετώπιση είχαν μόλις το 6,8% των αιτήσεων.  Το ποσοστό των αιτήσεων που έγιναν αποδεκτές πριν το πραξικόπημα ήταν 6,7%. Συνεπώς δεν λαμβάνεται υπ όψη το πραξικόπημα στην απόφαση για τη χορήγηση ασύλου. 

Επίσης εντύπωση προκαλεί το στοιχείο ότι το ποσοστό των κούρδων που τους εγκρίνεται άσυλο είναι μικρότερο από αυτών των τούρκων μή κουρδικής καταγωγής.  

Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας DIE WELT το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι τη δεκαετία 1990-2000 κατατέθηκαν 200.000 αιτήσεις ασύλου από τούρκους από τις οποίες στην πλειοψηφία τους απορρίφθηκαν. Αλλά, όπως και σ άλλες περιπτώσεις άλλων εθνοτήτων, οι περισσότεροι από αυτύς παραμένουν στη χώρα. 

Πηγή: BAMF, DIE WELT 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.