Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Αστυνομία: Η σύζυγος του θύματος γνώριζε για το σχέδιο δολοφονίας

Oλοκληρώθηκε το παζλ γύρω από τη δολοφονία του Έλληνα στο Söll (Τιρόλο Αυστρίας). Ο εκπρόσωπος της εγκληματολογικής υπηρεσίας Μονάχου Markus Kraus ανακοίνωσε στην κοινή συνέντευξη
τύπου στο Τιρόλο ότι επρόκειτο για μια "ενέργεια απελευθέρωσης της συζύγου την οποία χτυπούσε το 31χρονο θύμα"
Στην περιγραφή των γεγονότων οι εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών αναφέρουν ότι από τη στιγμή που βρέθηκαν στο ίδιο σημείο το θύμα και οι κάλυκες ήταν ξεκάθαρο ότι στο σημείο αυτό ήταν και ο τόπος που διεπράχθη το έγκλημα.
Το θύμα δεν είχε κανένα στοιχείο πιστοποίησης επάνω του απλά ένα χαρτί με γραμμένο κάτι στην αραβική γλώσσα, μια μικρή εικόνα και ένα κλειδί που αποδείχτηκε και το "κλειδί" στη διελεύκανση της υπόθεσης.
Το κλειδί αυτοκινήτου ανήκε σε ένα αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες που "οδήγησε" την αστυνομία σε ένα συνεργείο στην περιοχή του Μονάχου (Ottobrunn).
Εκεί διαπιστώθηκε ότι δυο άτομα είχαν νοικιάσει το αυτοκίνητο και σ ένα χαρτί εκτός συμβόλαιο ενοικίασης είχαν φωτοτυπήσει τα προσωπικά τους στοιχεία από την ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης και είχαν γράψει τα ονόματά τους.
Η αστυνομία εκτίμησε πως η μια από τις δυο διευθύνσεις ανήκε στο θύμα. Πήγε στο Ottobrunn όπου μπήκε στο σπίτι το οποίο ήταν (αναμενόμενα) άδειο. Προς έκπληξη όμως βρήκαν στο σπίτι ένα πιστόλι, ίδιο με αυτό που έγινε η δολοφονία. Εκεί έγινε στους αστυνομικούς σαφές ότι το συγκεριμένο σπίτι ανήκε στο δολοφόνο και όχι στο θύμα.
Λίγο αργότερα εμφανίστηκε ο ενοικιαστής ο οποίος συνελήφθη αμέσως από την αστυνομία.
Το θύμα ανέβηκε χωρίς υποψία στο αυτοκίνητο μαζί με το δολοφόνο
Η γυναίκα του θύματος εργαζότανε σε ένα εστιατόριο. Εκεί γνώρισε τον συνάδελφό της και ύποπτο για τη δολοφονία. Τον γνώρισε και στον σύζυγό της και αναπτύχθηκε μια φιλική σχέση. Η γυναίκα του θύματος ενημέρωσε το συνάδελφό της ότι ήταν θύμα βίας στο σπίτι. Και κάπως έτσι ο συνάδελφός της ξεκίνησε να σχεδιάζει τη δολοφονία. Και η γυναίκα γνώριζε για το σχέδιο και δεν παρενέβη ανέφεραν οι εκπρόσωποι της αστυνομίας στη συνέντευξη τύπου.

Το ζευγάρι είχε ένα παιδί το οποίο ανέλαβε η υπηρεσία προστασίας παιδιών.

Ερωτηματικό πάντως για την αστυνομία παραμένει το γεγονός ότι ο δολοφόνος πέταξε το θύμα σε ένα σημείο με δέντρα ενώ λίγα μέτρα πιό μακριά δεν υπήρχε τίποτε που να "εμποδίσει" το πτώμα να φθάσει στο φαράγγι κάτι που τα χιόνια και το νερό θα το κάλυπτε για πολύ καιρό άν όχι και για πάντα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.