Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Το γερμανικό "κλάσικο" με μια άλλη ματιά ...

Οι "λαικίστικες" δυνάμεις των φιλάθλων του ποδοσφαίρου θα ερμηνεύσουν το γερμανικό κλάσικο που ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά με τη δική τους θεωρία. Άλλοι θα δουν "τους πλούσιους εναντίον των φτωχών" άλλοι "το κατεστημένο ενάντια στους εξεγερμένους " κ.ο.κ. 


Για άλλη μια φορά όπως συμβαίνει και σε άλλα επίπεδα της ζωής οι υποστηρικτές των παραπάνω θεωριών αγνοούν τα δεδομένα και τα στοιχεία της πραγματικότητας.

Τα δεδομένα δεν λένε τίποτε άλλο από το ότι οι δυο πλουσιότερες ομάδες της Γερμανίας είναι αυτοδημιούργητες, είναι από τις παραδοσιακές ομάδες τους γερμανικού ποδοσφαίρου και κοινός του αντίπαλος είναι η ομάδα της Λειψίας. Όχι μόνο σε επίπεδο αθλητικό αλλά και επίπεδο φιλοσοφικό. Οι ηγεσίες των δυο αθλητικών ομάδων γνωρίζουν ότι έχει ξεκινήσει η επίθεση από τις ομάδες που δημιουργούνται από εμπορικές εταιρείες  από την ανάγκη προβολής των εμπορικών τους προιόντων. Όπως είναι το Χόφενχαιμ, το Βόλφσπουργκ το Λέβερκουζεν. Αντίθετα δηλαδή από τις παραδοσιακές ομάδες όπως Αμβούργο,  Γκλάντπαχ, Βρέμη κ.λ.π..

Συμπέρασμα. Όποιο και να είναι το σημερινό αποτέλεσμα, οι ομάδες - που μπορεί να είχαν κάποια αντιπαράθεση για τις μεταγραφές των παικτών Γκέτζε, Λεβαντόφσκι, Χούμελς - σήμερα όσο ποτέ βρίσκονται κοντά και ενάντια των άλλων. Σε πείσμα όσων συνεχίζουν να ψάχνουν κακές μάγισσες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.