Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

NΔ για σχολικό διδακτήριο: Συγκρότηση διακομματικής επιτροπής και αποστολή Βουλευτών στο Μόναχο

Με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής για το Ελληνικό Σχολικό Συγκρότημα του Μονάχου οι Βουλευτές Έβρου Αν. Δημοσχάκης (Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ), και Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφτηκαν προχτές (18/11) τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και του πρότειναν τη συγκρότηση ad hoc διακομματικής επιτροπής και την αποστολή Βουλευτών στο Μόναχο, ώστε να ενημερωθούν ο Δήμαρχος της Βαυαρικής πόλης, οι δημοτικές παρατάξεις, η Βαυαρική κυβέρνηση, η Ελληνική Κοινότητα και οι παράγοντές της.

Αναλυτικά η επιστολή:


«Κύριε Πρόεδρε
Πριν από λίγες ημέρες η Ολομέλεια του Δήμου Μονάχου αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία (78-2) την κατεδάφιση του υπό ανέγερση ελληνικού σχολικού συγκροτήματος, που θα στέγαζε τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκειο στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Μια απόφαση, που όπως καταλαβαίνετε κι εσείς, έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στον Οικουμενικό Ελληνισμό και στο Ελληνικό Κράτος, συμβολικά και ουσιαστικά.

Ως Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού είχα προβεί σε αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές ενέργειες (επίκαιρες και γραπτές ερωτήσεις, αναφορές), προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι θα χαθεί αυτό το σημαντικό έργο για την ελληνική κοινότητα του Μονάχου, κι όχι μόνο. Δυστυχώς δικαιώθηκα από τις εξελίξεις και δεν μπόρεσαν να ευοδωθούν οι κυβερνητικές προσπάθειες, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η ρήτρα επιστροφής του οικοπέδου στον δήμο Μονάχου.

Κύριε Πρόεδρε

Το ζήτημα είναι να δούμε μήπως μπορούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να ανατρέψουμε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς το Ελληνικό Σχολικό Συγκρότημα του Μονάχου αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία δημιουργίας ενός κέντρου του Ελληνισμού μέσα στην «καρδιά» της Γερμανίας και μια μοναδική πολιτιστική και πολιτισμική επένδυση.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ομάδα Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, υπό τη διεύθυνση της αρμόδιας Συντονίστριας και πρώην Υπουργού, κας Ντόρας Μπακογιάννη, αποφασίστηκε να προταθεί μια σειρά ενεργειών στο Προεδρείο της Βουλής, πέρα αυτών που θα κάνει η κυβέρνηση.

Προτείνουμε, λοιπόν, τη συγκρότηση ad hoc διακομματικής επιτροπής και την αποστολή Βουλευτών στο Μόναχο, ώστε να ενημερωθούν ο Δήμαρχος της Βαυαρικής πόλης, οι δημοτικές παρατάξεις, η Βαυαρική κυβέρνηση, η Ελληνική Κοινότητα και οι παράγοντές της. Παράλληλα με την εκεί παρουσία των Βουλευτών θα αναδειχθεί στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και στην τοπική κοινωνία, η σπουδαιότητα κατασκευής του Ελληνικού Σχολικού Συγκροτήματος.

Πριν όμως γίνουν οι παραπάνω ενέργειες οφείλουμε να επισκεφτούμε τον εδώ πρέσβη της Γερμανίας, να ζητήσουμε τη συμπαράστασή του, τιμώντας στο πρόσωπό του τον Πρόεδρο της συγκεκριμένης χώρας, αλλά και τον Γερμανικό λαό, ο οποίος πρέπει να ενημερωθεί για αυτήν την υπόθεση, όπως και οι θεσμικοί φορείς και η κεντρική κυβέρνηση, μέσω της διπλωματικής οδού. 


Είμαι σίγουρος για την ευαισθησία σας σε αυτό το θέμα και περιμένω από εσάς να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες, για ένα ζήτημα τόσο σημαντικό για την ελληνική κοινότητα του Μονάχου, αλλά και εν γένει για τον Οικουμενικό Ελληνισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.