Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση Petra Ernstberger με Τάσο Κουράκη και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Τάσος Κουράκης θα συναντηθεί στις 2 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα με εκπροσώπους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας με αφορμή την επιλογή των ενδεδειγμένων υποψηφίων για τη «Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία» (ΙΡS) της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής. Της γερμανικής αντιπροσωπείας ηγείται το Μέλος της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής κ. Petra Ernstberger του κόμματος SPD.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα, η γερμανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και της εκπαίδευσης. Στις 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εκδήλωση ενημέρωσης του Τύπου και του ελληνικού κοινού. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Πρύτανις του Πάντειου Πανεπιστήμιου Καθηγήτρια Δρ Ισμήνη Κριάρη, το Μέλος της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής κ. Petra Ernstberger, η Καθηγήτρια του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου (Freie Universität Berlin) Δρ Marianne Braig, η Διευθύντρια της Υποδιεύθυνσης Κεντρικής Διοίκησης της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής κ. Ruth Lang, καθώς και δύο πρώην υπότροφοι του προγράμματος IPS.

Στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή προγράμματος IPS συνολικά 120 υπότροφοι από 41 κράτη θα έχουν από την 1η Μαρτίου έως και τις 31 Ιουλίου 2017 την ευκαιρία να γνωρίσουν το κοινοβουλευτικό σύστημα της Γερμανίας. Στόχος του προγράμματος είναι η παρακολούθηση των πολιτικών και δημοκρατικών διαδικασιών λήψης αποφάσεων από κοντά. Οι υπότροφοι θα εργάζονται στο γραφείο ενός βουλευτή της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής και θα εγγραφούν σε ένα από τα πανεπιστήμια του Βερολίνου, όπου θα έχουν εκτός αυτού τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παραδόσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής και της Βουλής των Ελλήνων και υλοποιείται σε συνεργασία με τα τρία πανεπιστήμια του Βερολίνου. Όλα τα έξοδα ταξιδίου, διαμονής και ασφάλισης, αλλά και το κόστος ενός μηνιαίου προγράμματος υποτροφίας, καλύπτονται από την Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή.

Τα έντυπα συμμετοχής υποψηφίων στο πρόγραμμα IPS θα διατίθενται κι εφέτος από τον μήνα Απρίλιο στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα: www.bundestag.de/ips

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.