Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Γερμανία: Δημοσκόπηση του ARD με αρκετές "εκπλήξεις" και στο βάθος ... Μέρκελ

Το πρώτο κρατικό κανάλι της Γερμανικής Τηλεόρασης (ARD) έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την νέα δημοσκόπηση.
(Πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Δεκεμβρίου)

Στην ερώτηση τι θα ψηφίζατε εάν την Κυριακή είχαμε εκλογές
η CDU παρουσιάζει μια αύξηση 2% σε σχέση με την δημοσκόπηση του Νοεμβρίου και φθάνει στο 35%. Οι Πράσινοι χάνουν 1% και πέφτουν στο 11%. Στα άλλα κόμματα τα ποσοστά παρεμένουν όπως τον Νοέμβριο.

Στην ερώτηση πόσο ευχαριστημένοι είσαστε με την εργασία της Κυβέρνησης το 47% δηλώνει πολύ ή ευχαριστημένοι ενώ το 52% λίγο ή καθόλου ευχαριστημένοι.
Συγκριτικά όμως με την δημοσκόπηση του Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 4% το ποσοστό όσων δηλώνουν ευχαριστημένοι ενώ αντίστοιχα μειώθηκε κατά 4% όσων δηλώνουν μή ευχαριστημένοι 

Σε μια απευθείας εκλογή Καγκελάριου το 57% (+12%) θα ψήφιζε Μέρκελ ενώ Gabriel μόλις το 19% (-8%). Κανέναν από τους δυο 19% (-7%).

Αντίθετα σε μια απευθείας αναμέτρηση μεταξύ Μέρκελ και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και φερόμενου ως πιθανού υποψηφίου Schulz η Μέρκελ προηγείται μόλις με 43%-36% (κανένα το 13%).
Μάλιστα ενώ στην περίπτωση της υποψηφιότητας του Gabriel μόνο το 43% των φίλων του SPD θα ψήφιζε τον υποψήφιο του κόμματός του, το ποσοστό ανεβαίνει στο 63% αν υποψήφιος θα είναι ο Schultz.

Το 59% θεωρεί "καλό" το γεγονός ότι η Μέρκελ θα είναι υποψήφια Καγκελάριος και ταυτόχρονα το 89% των οπαδών του CDU και το 82% του CSU (αδελφό κόμμα των χριστιανοδημοκρατών που κατεβάζει ψηφοδέλτιο μόνο στη Βαυαρία όπου δεν κατεβαίνει το CDU της Μέρκελ).  
Παραίτηση Ρέντζι
Η παραίτηση του Ρεντζι θα αυξήσει τη δύναμη των ευρωσκεπτιστών πιστεύει το 62%, το 45% πιστεύει ότι θα είναι χειρότερα για την κατάσταση της Ε.Ε. ενώ το 67% δεν πιστεύει ότι θα επηρεάσει αρνητικά τις γερμανοιταλικές σχέσεις
Ως καλή υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου της χώρας κρίνει το 82% την υποψηφιότητα του Steinmeier (ο νυν Υπουργός Εξωτερικών θα προταθεί στις αρχές του έτους από τα κόμματα SPD, CDU).
Στα ποσοστά δημοτικότητας των πολιτικών την μεγαλύτερη αύξηση (7%) παρουσίασαν οι Steinmeier και Schulz. Μάλιστα ο Schulz έφτασε τα ποσοστά της Μέρκελ και είναι μαζί της στην 3η θέση πίσω από Steinmeier και Schäuble.  







Τέλος μεγαλύτερη πολιτική συνεργασία των κρατών μελών της Ε.Ε. επιθυμεί το 74% έναντι του 21%.  Ενώ το 94% πιστεύει ότι χώρες που μπορούν να συνεννοηθούν πρέπει να 
συνεργάζονται μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.