Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση Μέρκελ σε Πετσάλνικο για σχολικό κτίριο Μονάχου

Το γραφείο της Καγκελάριου Μέρκελ απάντησε στην επιστολή του πρώην Προέδρου της ελληνικής Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου σχετικά με το υπό ανέγερση σχολικό διδακτήριο στο Μόναχο.

Η Καγκελάριος ενημερώνει τον
κ. Πετσάλνικο ότι παραπέμπει το θέμα στο καθ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών από όπου θα λάβει και επί της ουσίας απάντηση.

Η απάντηση της Μέρκελ μπορεί να θεωρηθεί ως μια τυπική διαδικαστική ενέργεια, αλλά επίσης μπορεί να εκτιμηθεί θετικά με δεδομένο ότι στην επιστολή δεν επικαλείται την απόφαση του Δήμου του Μονάχου. Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι κατά την επίσκεψη του Υπ. Εξωτερικών Στάινμάγιερ προ λίγων εβδομάδων στην Αθήνα έγιναν παρεμβάσεις για το θέμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον Πρωθυπουργό, ίσως αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας για ανατροπή των δεδομένων προς μια θετική για την ελληνική πλευρά εξέλιξη . 

2 σχόλια:

  1. Εστω και αργά, μεθοδεύθηκε επι τέλους πολιτική ενέργεια, που όμως δεν πιστώνεται στην Κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, ο αγωνας για λύση της διαφοράς μπορεί να ευοδώσει μόνο εφόσον παράλληλα ακολουθούν νομικές διαδικασίας αφ ενός και προσφορά άλλου οικοπέδου στον Δήμο Μονάχου, απο την Ομοσπονδιακή Γερμανία ή το Κρατίδιο της Βαυαρίας αφ ετέρου, για αποσυμφόρηση των τοπικών σχολικών αναγκών. Δυστυχώς,εκκρεμεί ακόμα η έγερση δικαστικών μέτρων, μολονότι γερμανικό δικηγορικό γραφειο έχει λάβει την εντολή απο τα μέσα...Οκτωβρίου 2016!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Χρονιά!

    Αναδημοσίευση:
    http://archidamos.blogspot.gr/2017/01/angela-merkel-apantisi-se-petsalniko-gia-to-scholiko-ktirio-monachou.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.