Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Γερμανία:10 νέα Oldtimer για το 2017

Αυτοκίνητα με την πινακίδα "H", πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 ετών για να απολαμβάνουν στην Γερμανία φορολογικά προτερήματα. Φέτος στον κατάλογο των Oldtimer προσθέτονται οχήματα του 1987.

"Αποφασιστική είναι η ημερομηνία της πρώτης εγγραφής," εξηγεί ο Peter Schneider, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κλασικών Αυτοκινήτων (DEUVET). Εκτός τούτου υπάρχουν διάφορα κριτήρια που χαρακτηρίζουν ένα αυτοκίνητο
Oldtimer., όπως η γενικότερη κατάσταση του αυτοκινήτου καθώς και η διατήρηση της αρχικής κατάστασης του οχήματος. Επεμβάσεις π.χ. στον κινητήρα αποτρέπουν την αναγνώριση του αυτοκινήτου ως Oldtimer.

Σε αντίθεση με οχήμτα που φέρουν την κόκκινη πινακίδα των Oldtimer, αυτές με την πινακίδα "H" δεν περιορίζονται στη χρήση τους και μπορούν να κυκλογορήσουν σε "περιβαλλοντικές ζώνες".

Το Ferrari F40 είναι αυτό που ξεχωρίζει στην φετινή λίστα. Εκτός του ότι κοστίζει σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ, εξωτερικά ταιριάζει πλήρως με τον κατασκευταστή των σούπερ αθλητικών αυτοκινήτων κι έχει μια εξέχον πίσω πτέρυγα. Το συγκεκριμένο ήταν το μέχρι τότε πιο γρήγορο αυτοκίνητο, φτάνοντας τα 324 χιλιόμετρα την ώρα. Ήταν το τελευταίο μοντέλλο, στο οποίο συμμετείχε αποφασιστικά ο Enzo Ferrari, ο οποίος απεβίωσε το 1988 σε ηλικία 90 ετών. 

Τα υπόλοιπα Oldtimer είναι τα εξής:

Audi 90 (B3)
BMW 3er Touring (E30):
BMW 750i (E32):
Ford Sierra
Mazda 626
Mercedes Coupé (C 124)
Peugeot 405
Porsche 959
Renault R21 Turbo

Επιμέλεια: Μαρία Μπουτσώλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.