Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας «Νίκος Καζαντζάκης»

Με τα γυρίσματα στη Νότια Γαλλία ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή, «Νίκος Καζαντζάκης», που σύντομα θα περάσει στη φάση της μεταπαραγωγής (post production), ώστε η ταινία να είναι έτοιμη μέσα στο 2017.

Ο μεγάλος Κρήτας συγγραφέας με την σύζυγό του Ελένη έζησε όπως
είναι γνωστό τα τελευταία δέκα έτη της ζωής του στη Νότια Γαλλία, και συγκεκριμένα στην Antibes.

Στην Νότια Γαλλία μετέβησαν οι πρωταγωνιστές της ταινίας, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η Μαρίνα Καλογήρου, καθώς και βασικά μέλη του ελληνικού συνεργείου όπως ο Steadicam operator Μιχάλης Τσιμπερόπουλος, η μακιγιέζ Αργυρώ Κουρουπού, η διευθύντρια παραγωγής Τζένη Πανουτσοπούλου, η παραγωγός της ταινίας Ελένη Σμαραγδή και ασφαλώς ο σκηνοθέτης. Το ντεμπούτο του ως διευθυντής φωτογραφίας έκανε για τα γυρίσματα της ταινίας στην Νότια Γαλλία ο Αλέξανδρος Σμαραγδής. 

Το ελληνικό συνεργείο πλαισιώθηκε από γάλλους καλλιτεχνικούς συντελεστές και τεχνικό προσωπικό.

Τα γυρίσματα της ταινίας στην Νότια Γαλλία ολοκληρώθηκαν με την συνδρομή του γάλλου συμπαραγωγού της ταινίας Vincent Michaud, που με τους συνεργάτες του λάτρεψαν το σενάριο και δηλώνει  περιχαρής που συμμετείχε στην δημιουργία της εν λόγω ταινίας. 

Το έτος 2017 έχει ανακηρυχθεί από το ΥΠΠΟ ως έτος «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ». Η ταινία θα συμβάλει καθοριστικά στις τιμητικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο του Υπουργείου Πολιτισμού όσο και του Υπουργείου Εξωτερικών στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της πολιτιστικής διπλωματίας της χώρας.

Η ταινία στην Ελλάδα θα διανεμηθεί στις αίθουσες από την Audiovisual που είχε και τη διανομή της ταινίας «El Greco» το 2007 με το αξεπέραστο ρεκόρ των 1.200.000 εισιτηρίων.

Δημοσιεύτηκε στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου