Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Φιλαρμονική του Έλβα, το Αμβούργο γιορτάζει το νέο σύμβολό του

Εγκαινιάζεται σήμερα η Φιλαρμονική του Έλβα στο Αμβούργο. Η κατασκευή του μοναδικού αυτού κτιρίου κράτησε πάνω από δέκα χρόνια και κόστισε υπέρογκα ποσά. Η νέα Φιλαρμονική διαθέτει υπερσύγχρονες αίθουσες συναυλιών με θέα τον γερμανικό ποταμό Έλβα.

Μετά από δέκα χρόνια εργασιών και έναν προϋπολογισμό που φούσκωσε στο δεκαπλάσιο,
το Αμβούργο κοιτά πια έτοιμο το αρχιτεκτόνημα που έχει ήδη γίνει ένα από τα σύμβολα της πόλης: Την νέα Φιλαρμονική, που παραδόθηκε απαστράπτουσα πάνω στον Έλβα.

Η γιορτή των εγκαινίων θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό NDR το ραδιόφωνο NDR Kultur.

Στα εγκαίνια θα παραστεί και η Καγκελάριος Μέρκελ ενώ τον πανηγυρικό  θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της ΟΔΓ Γκάουκ ο αρχιτέκτονας Jacques Herzog, Joachim Gauck και ο Δήμαρχος της πόλης  Olaf Scholz.

Η Φιλαρμονική είναι η ναυαρχίδα -σχεδόν κυριολεκτικά, λόγω της θέσης της- ολόκληρου του σχεδίου HafenCity για το Αμβούργο, ένα από τα ιστορικότερα και ισχυρότερα λιμάνια της βόρειας Ευρώπης: Σχεδόν 160 εκτάρια της περιοχής έχει γίνει εδώ και χρόνια το μεγαλύτερο εργοτάξιο της Ευρώπης σε αστικό χώρο, με σκοπό μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας να έχει μεταμορφωθεί σε αυτόνομη, σύγχρονη περιοχή κατοικιών, γραφείων επιχειρήσεων, ανοικτών χώρων και χώρων αναψυχής. 

"Δορυφόρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.