Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Από την χήρα του δολοφονημένου πρωθυπουργού Σουηδίας δόθηκε το Βραβείο Ούλοφ Πάλμε στον δήμαρχο Λέσβου

Η απονομή έγινε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του σουηδικού Κοινοβουλίου, παρουσία μελών της οικογένειας Πάλμε, εκπροσώπων του ιδρύματος, της σουηδικής κυβέρνησης, της ελληνικής κοινότητας, μελών σουηδικών ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθώς και Σουηδών
εθελοντών.

Στην ίδια αίθουσα του Κοινοβουλίου όπου υπηρέτησε ως πρωθυπουργός της Σουηδίας ο Ούλοφ Πάλμε, ο πρόεδρος του Iδρύματος, Πιέρ Σορί, καλωσόρισε τον δήμαρχο Λέσβου και την δήμαρχο Λαμπεντούσα, την οποία αφορά επίσης το βραβείο, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που κατέλαβαν οι τοπικές κοινωνίες των δύο νησιών, για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. 
Ιδιαίτερα για τη Λέσβο, τόνισε το γεγονός ότι μπόρεσε να διαχειριστεί ένα μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό του 2015, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη τουριστικής στήριξης της Λέσβου από τους Σουηδούς πολίτες, οι οποίοι παραδοσιακά αγαπούν την Ελλάδα και βρίσκεται μέσα στις πρώτες προτιμήσεις τους ως τουριστικός προορισμός.
Ο κ. Γαληνός, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στις μεγάλες και συστηματικές προσπάθειες που έχουν γίνει αυτό το διάστημα σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την διαχείριση της κρίσης. 


Δημοσιεύτηκε: http://www.iefimerida.gr/news/316443/ston-dimarho-lesvoy-vraveio-oylof-palme-apo-tin-hira-toy-dolofonimenoy-prothypoyrgoy-tis#ixzz4XLfzPblq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.