Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Η Cathay Pacific Airways η πιο ασφαλής στον κόσμο. Η πιο επικίνδυνη η Air China

Το γραφείο αξιολόγησης αεροπορικών ατυχημάτων „Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre“, JACDEC, δημοσιεύει από το 2013, κάθε χρόνο την κατάταξη των αεροπορικών εταιρειών σχετικά με την ασφάλεια.

Σήμερα δημοσίευσε το νέο κατάλογο των 12 καλύτερων εταιρειών όπως και των τριών που βρίσκονται στο τέλος της κατάταξης, ως πιο επικίνδυνες εταιρείες.


Συνολικά, το γραφείο αξιολόγησης εξέτασε 60 εταιρείες.

Τα κριτήρια είναι πολλά και διαφορετικά. Καταρχήν το ιστορικό της εταιρείας (από το 1989 έως το 2016), αλλά όχι μόνο με το κριτήριο των σκαφών που είχαν δυστύχημα , αλλά και με εκείνο όσων βρέθηκαν αντιμέτωπα  με κίνδυνο κατά τη διάρκεια της πτήσης τους.

Κριτήριο όμως, είναι και η ασφάλεια και η διαφάνεια κάθε εταιρείας, όπως και η ασφάλεια στον έλεγχο από  τις χώρες που ανήκει ή έχει πτήσεις η εταιρεία. Έτσι, ενώ κάποιες χώρες θεωρούνται ότι εκπληρώνουν τα παραπάνω κριτήρια θετικά όπως οι ΗΠΑ, η Μεγ. Βρετανία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Αυστραλία, η Γερμανία, οι Σκανδιναβικές χώρες, η Νότια Αφρική και η Κολομβία άλλες χώρες όμως όπως π.χ. η Κίνα, η Μαλασία, η Ταιλάνδη και η Τουρκία έχουν στον τομέα αυτό έλλειμμα και επηρεάζει την κατάταξη των αεροπορικών τους εταιρειών αρνητικά. 

Το συνολικό κατάλογο η εταιρεία  θα δημοσιεύσει σε δυο εβδομάδες με τις καλύτερες 12 να είναι:

1     Cathay Pacific Airways , Hong Kong  
2     Air New Zealand,  New Zealand    
3     Hainan Airlines , China  
4     Qatar Airways, Qatar        
5     K L M    KL, Netherlands  
6     EVA Air, Taiwan
7     Emirates United Arab Emirates  
8     Etihad Airways  United Arab Emirates  
9     QANTAS Australia          
10   Japan Airlines  JL, Japan  
11   All Nippon Airways  Japan        
12   Lufthansa,  Germany  

Στην τελευταία θέση της κατάταξης είναι η China Airlines, μια θέση καλύτερη η Airline Avianca Colombia και στην τρίτη θέση του τέλους βρίσκεται η Garuda Indonesien.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.