Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Düsseldorf: Σεμινάρια διάδοσης του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού

Στις 25 Ιανουαρίου στις 18.00 με 20.00 το απόγευμα θα γίνει στα γραφεία της AWO, Liststraße 2,στο Düsseldorf η πρώτη από τις πέντε παρουσίασεις για τον αρχαίο Ελληνικό θαυμαστό πολιτισμό, με θέμα τον Σόλωνα και την Σεισάχθεια, τη νομοθετική μεταρρύθμιση του Σόλωνα που απάλλαξε από το βάρος των χρεών τους φτωχούς Αθηναίους αγρότες, που για να επιβιώσουν δανειζόταν από τους πλούσιους γεοκτήμονες με αντάλλαγμα ακόμα και την ελευθερία τους.
Θα αναφερθούμε στην ίδρυση της Πόλης-Κράτους της Αθήνας, στους άγραφους και γραπτούς νόμους, στον Δράκοντα και στον Σόλωνα, στο Κυλώνιο Άγος και την εκρηκτική κατάσταση που απειλούσε την Αθήνα που βρισκόταν στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου λόγω των χρεών των πολιτών της και της άδικης μεταχείρισης των φτωχών από τους πλούσιους σε κάθε βαθμίδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της Αθήνας.

Ο δίκαιος και σοφός Σόλωνας με χρήση των διευρυμένων δικαιωμάτων που του παραχώρησαν οι Αθηναίοι πολίτες,προσπάθησε να βάλει έναν τέλος στην αδικία και την δουλεία των Αθηναίων από τους συμπατριώτες τους και έθεσε τα θεμέλεια της Δημοκρατίας που ήρθε αργότερα στον Χρυσό αιώνα του Περικλέους.

Οι μεταρρυθμίσεις δημιούργησαν μέτρα επανόρθωσης και ανάπτυξης και στήριξαν την δίκαιη ανισότητα και όχι την απόλυτη ισότητα

, διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική διαστρωμάτωση και προτρέποντας στην ενασχόληση με τα κοινά κάθε Αθηναίο πολίτη. Το θέμα είναι άκρως επίκαιρο στις μέρες μας.
Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση δηλώνοντας συμμετοχή στο 015758306247 ή στο E-mailmarimarkop@yahoo.gr. Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη για να γνωρίζουμε τον αριθμό των θέσεων. Η παρουσίαση γίνεται δωρεάν και ευχαριστούμε πολύ την AWO Düsseldorf για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου.
Με εκτίμηση
Μαρία Μαρκοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.