Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

4 εκατ. επισκέπτες φέτος στην Κρήτη ;

Σειρά ανακοινώσεων μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτόρων του εξωτερικού αναφέρουν ότι ο αριθμός των τουριστών που επιθυμούν να επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που μπορεί να φιλοξενήσει !

Εξαιτίας της εξαιρετικής φετινής μεγέθυνσης της τουριστικής κίνησης, όπως αυτή διαγράφεται μέσα από τις
πωλήσεις των μεγαλύτερων tour operators του πλανήτη, τα ξενοδοχεία στους δημοφιλείς προορισμούς (Κρήτη, Ρόδος, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονος κα) έχουν σταματήσει να δέχονται κρατήσεις για το διάστημα 15 Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου 2017 λόγω υπερκράτησης ( overbooking).

Η Ελλάδα καλείται να φιλοξενήσει ένα πρωτόγνωρο αριθμό επισκεπτών (περίπου 30 εκ) ενώ, υπάρχουν περιοχές όπως η Κρήτη, η οποία καλείται  φέτος να φιλοξενήσει 4 εκατ. επισκέπτες.

«Οι Βαλεαρίδες νήσοι είναι σταθερά πρώτες στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών. Όμως η Ελλάδα καλύπτει τη διαφορά με μεγάλα βήματα, γράφει η διαδικτυακή Die Welt σε άρθρο με τίτλο: «Η Ελλάδα ενώπιον ρεκόρ την καλοκαιρινή περίοδο». 

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία της γερμανικής εταιρίας ερευνών αγοράς GfK για τους προορισμούς που επιλέγουν φέτος οι Γερμανοί. 

Η Ελλάδα καταγράφει αύξηση ρεκόρ που αγγίζει το 70%. Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και η Βουλγαρία με αύξηση 33%, η Κροατία με 36%, αλλά και η Κύπρος και το Μαρόκο. 

Μεγάλη χαμένη φέτος θα είναι, σύμφωνα με την GfK, η Τουρκία, που αποτελούσε τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών μετά την Μαγιόρκα. Λόγω της πολιτικής κατάστασης, της αντιπαράθεσης με διάφορες χώρες-μέλη της ΕΕ, αλλά και την κράτηση του ανταποκριτή της Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ ο τουρισμός στην Τουρκία έχει πάρει την κατιούσα. 

http://www.zarpanews.gr/, Deutsche Welle, Die Welt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.