Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Γερμανία: Δεν θέλουν θέση στο δημόσιο. Πρόβλεψη για 816.000 ελεύθερες θέσεις το 2030

Σχεδόν όλοι οι κλάδοι εργασίας στην Γερμανία έχουν προβλήματα με εξειδικευμένο προσωπικό. Αλλά περισσότερο απ όλους οι εργαζόμενοι δεν θέλουν ως εργοδότη το ίδιο το γερμανικό κράτος.
Και ο λόγος δεν φαίνεται να είναι μόνο η χαμηλή μισθοδοσία αλλά και η ψυχολογική πίεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Beratungsgesellschaft PricewaterhouseCoopers (PwC) το 2030 θα υπάρχουν  194.000 κενές θέσεις σε εκπαιδευτικούς και 276.000
θέσεις στη διοίκηση. Κενά θα υπάρχουν επιπλέον σε μηχανικούς, ειδικούς στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών και των τηλεπικοινωνιών και του προσωπικού στον τομέα της νοσηλείας και  υγειονομικής περίθαλψης.
Συνολικά οι κενές θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να φθάσουν, σύμφωνα με την έρευνα, τις 816.00.
Λίγες θέσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης
Οι επαγγελματικές θέσεις που προσφέρει το γερμανικό δημόσιο είναι σχεδόν οι μισές από αυτές που προσφέρει η ελεύθερη αγορά. Έτσι οι μαθητές και οι φοιτητές δεν γνωρίζουν το κράτος ως υποψήφιο εργοδότη.
Ακόμη και οι πολίτες με μεταναστευτικό υπόβαθρο. Σε κανένα άλλο κλάδο δεν είναι το ποσοστό τόσο μικρό όσο στις δημόσιες υπηρεσίες. Συγκριτικά ενώ στο δημόσιο είναι μόλις 4,9% , στην παραγωγή είναι 10,8% ενώ σε άλλους κλάδους (εστίαση, εμπόριο κλπ) 10,6%.
Πηγή: Focus  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.