Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποίησε παρεμβάσεις πρόληψης - ενημέρωσης στις σχολικές κοινότητες της Γερμανίας

Με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποίησε παρεμβάσεις πρόληψης με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων ελληνικών σχολείων στη Νυρεμβέργη. Οι παρεμβάσεις εστίασαν στις θεματικές της ενδοσχολικής βίας, του σχολικού εκφοβισμού, της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο (του διαδικτυακού εκφοβισμού και του
εθισμού στο διαδίκτυο) και της παιδικής κακοποίησης.

Η ομάδα του ελληνικού Οργανισμού επισκέφτηκε το Μόναχο και τη Νυρεμβέργη από τις 19 έως τις 24 Φεβρουαρίου μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας και, συγκεκριμένα, του μη-κερδοσκοπικού Φορέα «Förderverein der Mittagsbetreuung den Griechischen Schulen in Nürnberg» για την υποστήριξη του Ολοήμερου Ελληνικού Σχολείου στη Νυρεμβέργη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, η Ομάδα του Οργανισμού ενημέρωσε τους Έλληνες Ομογενείς για τις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα, για τα εργαλεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που χρησιμοποιεί, τις καλές πρακτικές που μοιράζεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και τα προβλήματα και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα παιδιά και οι οικογένειες στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Οργανισμού μας πραγματοποίησε ομιλία στο ελληνικό σχολείο Αριστοτέλης του Μονάχου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας το πολυετές έργο του Οργανισμού για την προστασία των παιδιών, ενώ ακολούθησε παρέμβαση στη θεματική της ενδοσχολικής βίας και των κινδύνων στο διαδίκτυο. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μόναχο και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις ενημέρωσης στους 441 μαθητές των Ελληνικών Σχολείων της Νυρεμβέργης. Στις παρεμβάσεις συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της 5ης και 6ης τάξης του 1ου και 2ου Δημοτικού Ελληνικού Σχολείου της Νυρεμβέργης και οι μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Για τις δράσεις του Οργανισμού ενημερώθηκαν και οι μαθητές της 4ης τάξης των δύο Δημοτικών σχολείων. Παράλληλα, υλοποιήθηκαν διαδραστικές παρεμβάσεις και επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, αλλά και στους γονείς και την Ελληνική Κοινότητα της Νυρεμβέργης. Τις παρεμβάσεις ακολούθησε συζήτηση, με έντονο ενδιαφέρον από όλους τους συμμετέχοντες.

Όπως και την περσινή χρονιά έτσι και φέτος η υποδοχή από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ήταν θερμή για ακόμη μία χρονιά και εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία για τη συνέχιση της συνεργασίας προς όφελος των σχολικών κοινοτήτων.

Ευχαριστούμε θερμά τους κυρίους Δημήτρη Λαμπρόπουλο από το Φορέα Υποστήριξης του Ολοήμερου Σχολείου της ΕΙΣ Νυρεμβέργης, Διονύσιο Κωνσταντάτο, από την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, τους Διευθυντές των σχολείων κ.κ. Νίκο Ζουμπουλάκη, Κώστα Τζίνη και Σπύρο Πουλή. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Γεν. Πρόξενο Μονάχου κα Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Μονάχου κ. Γιώργο Παπατσίμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.